Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Karácsony lezavarná a nyugdíjasokat a buszról, villamosról! Miért nem inkább a járatokat sűríti? – videó

A főpolgármester szerint járvány idején ne mászkáljanak a nyugdíjasok, csak az üljön buszra, villamosra, aki munkába megy vagy a gyerekért.

Legalábbis ezt jelenti az a javaslat, amit a pártja, a Párbeszéd benyújtott kedden az Országgyűlésnek. Az idősek kiakadtak az ötleten: járjon ő maga gyalog, üzenik, és inkább a járatokat sűrítse!

Korlátozná az idősek utazási lehetőségeit Karácsony Gergely pártja. A Párbeszéd által benyújtott javaslat szigorú feltételekhez akarja kötni a tömegközlekedési járművek használatát.

Fotó: Ripost

„A kormány rendelje el, hogy a tömegközlekedés csak munkába járáshoz, valamint idősgondozáshoz, gyermekek gondozása érdekében legyen igénybe vehető, vagy akkor, ha élelmiszerbolt, gyógyszertár ötszáz méteren belül nem elérhető, s csak azon esetekben, ha egyéni közlekedés igénybevételére nincs mód” – írja a 12 pontból álló, lényegében az ország bezárását célzó javaslatcsomag 5. pontja.

Ez magyarul annyit tesz, hogy a nyugdíjasok ne üljenek buszra, villamosra, metróra, mert a fővárosban elég kevés hely van, ahol nincs gyalog elérhető távolságban bolt, gyógyszertár.

 

Fotó: Dunántúli Napló

Most hagyjuk, ki fogja azt ellenőrizni, hogy aki a járművön utazik, annak valóban nincs kocsija, nem oda megy, ahová mondja és nincs a lakóhelyéhez közel bolt, gyógyszertár. Arról se ejtsünk sok szót, hogy a szabadság eszméjével kampányoló Karácsony Gergely hogyan adhatja a nevét a szabadságjogokat indokolatlanul korlátozó javaslathoz. De ha ilyen súlyosnak látja a tömegközlekedésben a járványveszélyt, akkor miért nem teszi meg azt, ami rajta múlik: miért nem sűríti a járatokat, hogy kevesebb legyen az egy járművön utazók száma?

 Persze emlékszünk: tavasszal, amikor szintén erre lett volna szükség, szombati menetrendet vezettek be, így csökkentve a járatok számát, és az ingyenes parkolásról is végül a kormánynak kellett döntenie, mert a főpolgármester még akkor is ragaszkodott a parkolási bevételhez, amikor tombolt a járvány.

A nyugdíjasok kiakadtak azon, hogy le akarják zavarni őket a buszról, villamosról.

A saját háza táján sepregessen!

Határozatképtelenség miatt elmaradt szerdán a Fővárosi Közgyűlés ülése, annyian megbetegedtek koronavírusban, több polgármester és képviselő is megfertőződött. Közben több budapesti idősotthont is karantén alá helyeztek, a ripost információi szerint pedig fővárosi cégeknél is sok a fertőzött.

„A fertőzöttség továbbra is a kollégáink 1-2 ezrelékét érinti, most éppen 19 kollégánk fertőzött, de még nem gyógyult. Az elmúlt héten 15 és 20 között mozgott ez a szám” – tájékoztatta a riposot a BKV Zrt., ahol elhunytról nem tudnak.

A fertőzést persze bárki elkaphatja, de Karácsony Gergely főpolgármesternek számos intézkedésre van módja ahhoz, hogy a fővárosi intézményekben megelőzze a járvány terjedését, talán inkább ezekre kellene koncentrálnia.

ripost

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Nagy László: Meg kell védenünk a hazai piacot

Géza

Demján Csoport: két éve feljelentették a kémkedéssel megvádolt üzletembert

Edit

Tehervagonnal zárják le majd a síneket Röszkénél

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian