Hirmagazin.eu
Főoldal » Karácsony Gergely titokban új parkolási szerződést kötött – videó
Gazdaság

Karácsony Gergely titokban új parkolási szerződést kötött – videó

Nekiment az újságíróknak Karácsony Gergely, amikor a zuglói ügyek kerültek szóba egy sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus szerint az újságírók hülyeségeket és ostobaságokat kérdeznek tőle. Mindez azután történt, hogy az Origo megírta: Karácsony Gergely titokban új parkolási szerződést kötött a XIV. kerületben. A polgármester szerint ez nem igaz. A Fidesz válaszokat vár az állítólagos titkos szerződéssel kapcsolatban – közölte az M1 Híradója.

Karácsony Gergely elégedetten beszélt az ellenzék programjáról a XV. kerületben. Az általa vezetett kerület ügyeiről szóló újságírói kérdéseknek azonban már nem örült a főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatóján.

Az Origo írta meg, hogy

Karácsony Gergely a teljes zuglói önkormányzatot megkerülve kötött új parkolási szerződést.

A portál szerint ez a megállapodás a polgármester mandátumának végéig, három hónapra szól. Csakhogy – mint írják – a szerződést sem a képviselő-testület, sem az illetékes bizottságok nem látták és nem is véleményezték.

Karácsony Gergely szerint nincs új szerződés. A polgármester úgy fogalmazott: a kerület saját üzemeltetésbe vette a parkolási feladatokat, a tapasztalataik pedig eddig pozitívak.

A Fidesz szerint Karácsony Gergelynek tájékoztatnia kell a zuglóiakat, hogy jelenleg hogyan működik a parkolási rendszer.

„Szemlátomást jóval kevesebb emberrel és vélhetően jóval kisebb hatékonysággal látják el a feladatot, amióta az önkormányzat ezt átvette. Nagyon megdöbbentő és szomorú azt látnunk, hogy egy átláthatóságot hirdető polgármester egyszerűen elszabotálja azt a választ, hogy kikkel, mire és mennyi időre kötött szerződést” – mondta Rozgonyi Zoltán Zugló alpolgármestere.

Az M1-nek nyilatkozó elemző szerint a 14. kerület gazdálkodása is problémás. Farkas Örs, az Oeconomus igazgatója úgy véli:

pénzügyi összeomlás fenyegeti Zuglót.

„Adott esetben Zugló az első budapesti kerület lehet, amely csődeljárás alá kerül. Nyilvánvalóan azt azért a kerületi vezetés is felismerte, hogy nem jó a helyzet. Éppen ezért a költségvetésben egyébként óriási ingatlaneladással próbálják betömni a lyukakat. Egyébként az idei évben kétmilliárd forintra emelkedett az a hitelkeret, amivel Zugló rendelkezhet. Ez soha nem volt ekkora mértékű” – fogalmazott.

Farkas Örs hozzátette: Zuglóval ellentétben, az ország gazdasági helyzete folyamatosan javul.

Karácsony Gergely közben azt hangsúlyozza: nincs adóssága a kerületnek.

m1

Hasonló hírek

Megelőző vakcinázást rendelnek el a kéknyelv-betegségre fogékony állatfajoknál

info

Elemzők: a Richter húzta fel a BUX indexet

info

Négymilliárdos hipermarket épül Érden

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------