Hirmagazin.eu
Főoldal » Karácsony Gergely főpolgármester helyi népszavazásokat akar az uniós segélyalap elosztásáról – videó
Belföldi hírek

Karácsony Gergely főpolgármester helyi népszavazásokat akar az uniós segélyalap elosztásáról – videó

Helyi népszavazások indítását szorgalmazza Karácsony Gergely főpolgármester az uniós források felhasználásáról.

A főpolgármester a Szabad Városok nevű szervezet online rendezvényén több vidéki településvezetővel közösen bejelentette, a helyi testületek novemberben írhatnak ki népszavazásokat az uniós források szerintük helyes felhasználása érdekében.

Az online fórumon ugyanakkor nem esett szó a fővárost érintő botrányos ügyekről, Bíró László támogatásáról, sem pedig a nyugdíjasoknak megígért fűtéstámogatásról – hangzott el az M1 Híradójában.

Szabad Városok Közös Kiállása címmel másfél órás politikai show-t tartott közösségi oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester online közösségének arról beszélt, helyi népszavazásokat indítanának országszerte annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány miatti uniós segélyalap legalább felét az önkormányzatok kaphassák meg.

Nem Budapestnek kérjük ezt a pénzt, nem azoknak a polgármestereknek, akik most itt voltak velünk. Mindenkinek. Kistelepülésnek, nagytelepülésnek, keleten, nyugaton, kormánypártinak, ellenzékinek

mondta. Karácsony Gergely szerint a kormány kivérezteti az önkormányzatokat.

A főpolgármester ezúttal hallgatott arról a nyílt levélről, amit tíz ellenzéki polgármesterrel közösen még október elején írt Katarina Barleynek az Európai Parlament alelnöknek és Vera Jourovának az Európai Bizottság alelnöknek, amiben

a városvezetők arra kérték őket, hogy fontolják meg az uniós pénzek önkormányzatokon keresztül történő elosztását.

A színészvilágból érkező moderátor az elmúlt hetek fővárosi botrányairól nem faggatta Karácsony Gergelyt. Így arról sem, hogy miért nem tiltakozott Bíró László összellenzéki jelölése ellen, miután kiderült a jobbikos politikusról, hogy rasszista és antiszemita tartalmú bejegyzéseket posztolt közösségi oldalán, Budapestet pedig Judapestnek titulálta.

Karácsony Gergelyt a Mandiner is kérdezte erről a héten.

A lapnak a főpolgármester azt ismételgette, szeretne hinni abban, hogy „Bíró bocsánatkérése hiteles és őszinte volt”.

A főpolgármestert az egy évvel ezelőtti ígéreteivel sem szembesítették a beszélgetésben. Így azzal az idősek napján tett fogadkozásával sem, hogy minden fűtési szezonban pénzbeli támogatást adna a rászorulóknak.

A Mandinernek Karácsony Gergely azt állította,

ő soha nem mondta, hogy ezt az ígéretet a Fővárosi Önkormányzat finanszírozná.

Annak a koalíciónak a nevében tette ezt, amellyel megnyerték a tavaly októberi választást, vagyis a balliberális pártokkal.

Idős nyugdíjasok az M1-nek úgy nyilatkoztak, ők nem kapják a támogatást vagy nem is hallottak róla. Pedig Karácsony Gergely a kampányában úgy fogalmazott: nem könyöradományként, nem a szavazatokért cserébe adják majd a juttatást, hanem mert hisz a szolidáris Budapestben.

A címlapfotó illusztráció.

M1

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Itt a vége: 56 ezer “igen”, 3,36 millió “nem”

Edit

A kormány az idén is biztosítja a nyugdíjasoknak a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt

Géza

A parlament döntött: nem hosszabbodik meg a rendkívüli veszélyhelyzet

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------