Image default
Belföldi hírek

Karácsony Gergely ellenfél nélkül is elindul az előválasztáson

Karácsony Gergely szerint az LMP és a Jobbik hibája, hogy ők eddig kimaradtak a koordinációból.

Puzsér Róbert kiszáll az ellenzéki előválasztás folyamatából – átmenetileg. Arra hivatkozik, hogy szombaton a baloldali ellenzéki pártok olyan ajánlatot tettek az ellenzék többi részének, ami aránytalan az LMP-re nézve és amiből teljesen ki akarják hagyni a Jobbikot, tehát a december 20-ai megállapodással szemben nem idomul az összellenzéki koordináció alapelvéhez.

Karácsony Gergely Puzsér Róbert lépésére reagálva az InfoRádiónak elmondta, csak azokkal a pártokkal lehet egyeztetést folytatni a kerületi indulásokról, akik elfogadják, hogy az előválasztás győztesét, a budapestiek jelöltjét támogatják a főpolgármester-választáson.

“Nyitottak vagyunk, hogy ez a kör később bővüljön az LMP-vel vagy akár a Jobbikkal, viszont mind a két párttal az együttműködés feltétele az, hogy ők támogatják az előválasztás győztesét a főpolgármester-választáson”

– fogalmazott Karácsony Gergely.

Arra reagálva, hogy az LMP-nek összesen 3 kerületet ajánlott a baloldali ellenzék, azt mondta, szerették volna bevonni az LMP-t már ebben a fázisban, de úgy látszik, erre már csak az EP-választások után kerül sor; erre eddig “az LMP belső döntései miatt nem került sor”.

A Jobbik – Karácsony szerint – az EP-választások függvényében dönt a későbbi együttműködés tartalmáról.

A baloldali jelölt szerint az előválasztás második fordulója akkor is meg lesz tartva, ha azon Puzsér Róbert nem vesz részt.

Rajta kívül egyébként a hírek szerint egyedül a Liberálisok által jelölt Sermer Ádám venne részt a második fordulóban.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
infostart

Hasonló hírek

Változnak a csekkbefizetés szabályai januártól

Mazsi

Ne maradjon le! – Novemberben pótlék jár a szociálisan rászorultaknak

Edit

Orbán Viktor levelet írt az Európai Néppárt elnökének

Géza