Hirmagazin.eu
Főoldal » Karácsony Gergely aggódik a járvány miatt: most levelet küldött Orbán Viktornak
Belföldi hírek

Karácsony Gergely aggódik a járvány miatt: most levelet küldött Orbán Viktornak

A koronavírus-járvány egyre aggasztóbb adatai miatt Karácsony Gergely főpolgármester levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, s 3 pontban foglalta össze a legfontosabb lépéseket a járvány második hullámának megfékezésére.

Karácsony aggodalmát fejezte ki a járványhelyzettel kapcsolatban, s nem érti, hogy a felelős kormányzati szervektől a védekezésben eddig is jelentős szerepet játszó önkormányzatok – akárcsak az első hullámnál – hogyan nem kaphattak továbbra sem érdemi tájékoztatást, semmiféle pluszinformációt.

Meggyőződése szerint az állampolgároknak is egyre nagyobb szükségük lenne a jelenleginél több és pontosabb információra a kormányzati szervek részéről. A főpolgármester 3 pontban foglalja össze a legfontosabb lépéseket a járvány második hullámának megfékezésére, amelyek kapcsán várja a kormány mielőbbi állásfoglalását.

Ezeket írta a főpolgármester:

1. A Kormány által felkért szakértők éppen úgy, mint az orvosi kamara szakemberei, fontosnak tartják „az egyéni tesztelések azonnali bővítését, az ingyenes tesztek elérhetővé tételét az ország minden területén”. Talán miniszterelnök úrhoz is eljutnak jelzések arról, hogy sokak számára okoz megoldhatatlan terhet a tesztek kifizetése, pedig ezen a munkahelyük megőrzése, gyermekeik iskolába járása múlhat.

Nyilván egyetértünk abban, hogy egyetlen magyar sem veszítheti el munkahelyét, és egyetlen gyermek sem maradhat le az iskolában csak azért, mert a kötelező állami protokoll betartását anyagi lehetőségeik nem teszik lehetővé. Ezért kérdezem miniszterelnök urat, mit tervez a kormány a tesztkapacitások bővítése és a hozzáférhető ingyenes tesztelés érdekében?

2. Egyre több oktatási intézményben okoz gondot a fiatalok körében terjedő járvány kezelése, az állami protokollok betartása. Ennek kapcsán Merkely Béla professzor, a SOTE rektora felvetette, hogy hasznos lenne ingyenes állami szűrést biztosítani a tanárok számára. A javaslatot támogatandónak tartom, kérem miniszterelnök urat is ennek megfontolására.

3. A kormányzati és más szakértök is felhívják a figyelmet, hogy a járvány második hullámának elején a fiatalok különösen érintettek, és ha többségük számára ez nem is okoz kórházi ellátási szükségletet, külföldi példák hívják fel arra a figyelmet arra, hogy 4-5 héten belül a fertőzés a fiatalabbaktól átterjedhet az idősebb korosztályra. Fontos lenne tudni, mit tervez a kormány egy ilyen forgatókönyv megvalósulása esetén.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán is közzétette a Miniszterelnöknek címzett levelet, a bejegyzését itt tekintheti meg:

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: RAS archívum

Hasonló hírek

Óriási darazsak rémítik halálra a magyarokat

Edit

A TEK páncélosai is bevetésen vannak a belvárosban! Oszd meg!

Géza

Már 3800 katona van a déli határnál

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------