Hirmagazin.eu
Főoldal » Karácsony Gergely a kormányülés után: amíg nincs CT, addig nincs szuperkórház és Atlétikai VB (PS-videó)
Belföldi hírek

Karácsony Gergely a kormányülés után: amíg nincs CT, addig nincs szuperkórház és Atlétikai VB (PS-videó)

Karácsony Gergely főpolgármester a szerdai kormányülést követően rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a Karmelita kolostor előtt.

Ahogyan az várható volt, nem sok új információval gazdagodtunk: nem lesz Atlétikai VB Budapesten, ha és amennyiben a kormány nem változtat eddigi stratégiáján és nem ad minden kerület számára CT berendezést.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy az úgynevezett “presztízsberuházásoknál” – mint például a Néprajzi Múzeum – fontosabb a közlekedés és megoldandó feladat a parkolási rendszer is. Bár szerinte a kerületek nem fognak lemondani az egyébként jól működő és milliárdos bevétellel járó díjakról, így az egységesítés nem, de az egyszerűsítés szóba fog még kerülni a Közgyűlésen. Cáfolta viszont kampánytanácsadójának Magyar Narancsban megjelent nyilatkozatát, így valószínűleg nem lesz időkorlát-emelés a kerületi parkolások tekintetében. A sajtótájékoztatón elhangzott: az atlétikai világbajnokságra épülő stadiont leszámítva minden sportberuházás megvalósul a fővárosban, illetve nem zárkózott el a Regnum Marianum újjáépítésétől sem.

Karácsony Gergely az is elmondta: megtették az első lépést, hogy létrejöjjön egy konstruktív, partneri viszony a kormány és a főváros között, és a közös cél az, hogy Budapest fejlődjön, a Budapesti Közfejlesztések Tanácsát pedig néhány héten belül összehívják. Karácsony elmondta: felvetette, hogy alkossanak egy Budapest-törvényt a főváros igényeiről, de Orbán Viktor azt mondta, ilyen szándékaik nincsenek, és ezt ő tudomásul vette. Beszélt arról is, hogy Tarlóssal szemben nem akar a fővárosi védelmi bizottság elnöke lenni, ezért Budapesten az árvízi védekezésért a kormány felel majd. Karácsony és Gajda Péter kispesti polgármester is tartott a Honvéd-szurkolók nyomásgyakorlásától, ezért igent mondott a kispesti futballstadion megépítésére. Karácsony igent mondott a kézilabda-stadion megépítésére is, annak ellenére, hogy nem egy multifunkciós csarnokról van szó, csak “fapados” lesz. Az atlétikai stadionnál időt kért november végéig, a kormány jelezte, hogy ha nem születik döntés, akkor az eseményt megpróbálja vidékre vinni – hangzott el a tájékoztatón. A Városliget kapcsán a Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Háza megépítését nem támogatta, ezzel szemben a Néprajzi Múzeumra és a Zene Házára igent, míg a színházra nemet mondott. Nem zárkózott el a Regnum Marianum templom régi helyén való újjáépítésétől.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón azt mondta, a választók döntését tiszteletben kell tartani, ezért partnerként tekintenek Karácsonyra, akinek rendelkezésére fog állni a korábban Tarlós István és a kormány között született megállapodásban szereplő költségvetés. Elmondta, hogy a kispesti stadion befejezését és a kézilabda vébére készülő sportcsarnok befejezését a kormány és a főváros is támogatja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter leszögezte, csak olyan fejlesztéseket fognak végigcsinálni, amiket a kerületek és Budapest is támogat. Szólt arról is Gulyás, hogy a BKV járműparkja megújítását is tervezik. A sajtótájékoztatón elhangzott: az atlétikai világbajnokságra épülő stadiont leszámítva minden sportberuházás megvalósul a fővárosban. Karácsony elmondta, hogy a kormány nem tervez külön Budapest-törvényt beterjeszteni. Beszélt arról is, hogy a fővárosi szuperkórházból ebben a formában nem kér Karácsony, a rendelőintézetekre akarja helyezni a hangsúlyt. Gulyás Gergely jelezte, hogy a rendelőintézetek kapcsán a kerületekkel kell tárgyalni.

PestiSrácok.hu

Hasonló hírek

Együtt a nagyágyúk: Lázár, Fazekas és Czerván egy bizottságban

Géza

A hajléktalanokért tüntettek Budapesten

Géza

Elküldte jelentését az ÁSZ két pártnak

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------