Hirmagazin.eu
Főoldal » Karácsony Gergely: A budapesti klímavédelem kihirdetése nem csak retorikai fogás – videó
Belföldi hírek

Karácsony Gergely: A budapesti klímavédelem kihirdetése nem csak retorikai fogás – videó

Karácsony Gergely szerint a budapesti klímavészhelyzet kihirdetése nem csak retorikai fogás.

A főpolgármester saját közösségi oldalán kérte ki magának a köztársasági elnök szavait, azt ugyanakkor ő is elismerte, hogy a klímavészhelyzet kihirdetése mellé még nem társultak konkrét intézkedések a fővárosban. Karácsony Gergely korábban is kampányolt a klímaválsággal: Zuglóba például klímaerdőt ígért, de a kerület ehelyett csak néhány kiszáradt facsemetét kapott .

„Valami gond van azzal a tudásmennyiséggel, amit elnök úr megkap” – ezt írta Karácsony Gergely saját közösségi oldalára, miután Áder János köztársasági elnök a Kossuth Rádióban retorikai fogásnak nevezte a fővárosi klímavészhelyzet kihirdetését, amely mellé az államfő szerint egyetlen konkrét intézkedés sem társult.

Bár Karácsony Gergely a posztban maga is elismeri, hogy valódi lépések helyett a klímaválság csak az „új városvezetés tervezési döntéseiben élvez prioritást”, a főpolgármester kikérte magának, hogy mindez retorikai fogás lenne.

Karácsony Gergely már zuglói polgármesterként is időről-időre hangoztatta, hogy zöld kerületet épít. Zugló honlapjára felkerült, hogy az önkormányzat egy úgynevezett klímaerdőt telepít, hogy javítson a légszennyezettségen. Csakhogy a klímaültetvénynek is nevezett területet még fél évvel később is ugyanazokkal a fotókkal reklámozták a honlapon, amelyek 2018 novemberében készültek Karácsony Gergelyről.

Az akkori zuglói polgármester ennek ellenére a főpolgármester-jelölti versenyben is azzal kampányolt, hogy a zöldterületek tekintetében mindent megvalósított Zuglóban, amit megígért.

A területen csak néhány facsemete árválkodik. Egy vélhetően fáknak vagy más növényeknek elkerített részen pedig mindössze pár farönk és kiszáradt cserje, valamint az itt-ott eldobált műanyag palackok jelentik a zuglói klímaültetvényt.

Az önkormányzati választási kampányban az ellenzéki képviselők is rendszeresen szorgalmazták a klímavészhelyzet kihirdetését. Azt ugyanakkor egyszer sem tudták megmondani, hogy ez szerintük pontosan mit jelentene.

Az ELTE tudományos főmunkatársa akkor arra figyelmeztetett, hogy az ellenzék felelőtlenül, politikai hangulatkeltésre használja a klímavészhelyzettel és a klímaváltozással kapcsolatos fogalmakat. Ferenc Orsolya szerint mindezzel az érdemi és szakmai vitát is gátolják.

A címlapfotó illusztráció.

M1, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Orbán Viktor szerint jöhet a polgári berendezkedés

info

Polgármesterek Újévi köszöntője (Nyíregyháza, Kozármisleny)

Géza

Orbán Viktor: bátor fiatalokra van szükség, akik szembefordulnak a multikultival

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------