Hirmagazin.eu
Főoldal » Kapitális hiba a Facebookon! Egy egész ország háborog!
Média és szórakozás

Kapitális hiba a Facebookon! Egy egész ország háborog!

Fe­szült po­li­ti­kai hely­ze­tet ered­mé­nye­zett egy balul el­sült gesz­tus. Most ma­gya­ráz­kodni kény­te­len a dús­gaz­dag óri­ás­vál­la­lat…

A Fülöp-szigetekiek a függetlenségük elnyerésének napját minden év június 12-én ünneplik. 1898-ban ezen a napon szabadult föl a spanyol gyarmattartók uralma alól az ország. Ennek apropóján a Facebook kedveskedni szeretett volna a szigetország lakóinak. Egy jópofa képet szerkesztettek, ahol apró figurák ünneplik szabadságukat az ország hivatalos zászlajával.

Kapitális hiba a Facebookon! Egy egész ország háborog!
A Facebook

Az egyetlen probléma az volt e nemes gesztussal, hogy a zászlót fejjel lefelé rakta a képre a Facebook. Vagyis a kék és a piros szín helyet cserélt a képen.

KÍNOS!

A Facebook nem csupán rosszul ábrázolta a filippínók nemzeti lobogóját, hanem – jelképesen – az egész országot háborúba taszította. Ugyanis  az  alkotmányuk kimondja: háború esetén a piros színnek kell felül lennie a nemzeti lobogón!

Kapitális hiba a Facebookon! Egy egész ország háborog! 1
Fülöp-szigetek hivatalos lobogója.

Az amerikai vállalat rövid idő alatt kijavította a roppant kellemetlen bakit. Majd több közleményt is kiadtak, melyben bocsánatot kérnek a majdnem százmilliós ország lakosaitól, amiért összekeverték nemzeti lobogójukon a színeket.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

VV Robin a Való Világ 7 győztese

info

Mia és a fehér oroszlán: exkluzív titkok derültek ki a forgatásról

Géza

Ma kezdődik a 2. Magyar Filmhét

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------