Image default
Külföld

Kaotikus állapotok a havazás miatt Ausztriában: kifosztották a boltokat, szinte minden bezárt a faluban! (A cikk videót tratalmaz) Oszd meg!

Kilenc napja folyamatosan esik a hó Ausztriában, a hirtelen és nagy mennyiségben lezúdult csapadék régen nem látott helyzeteket teremtett.

Egy hótól elzárt osztrák faluban rekedt magyar nő szerint teljesen kifosztották a boltokat a hatalmas hótömeggel érintett területeken, sokak életmentő gyógyszere is fogyóban van. Rengetegen a hó fogságában rekedtek, több napon át arra várva, hogy enyhüljön az idő a területen.

„A probléma csak az volt, az a kilátástalanság, hogy hogyan tudunk hazamenni, mikor tudunk hazamenni. Fogyóban voltak a gyógyszereink, nálunk van, aki trombózisos volt, így vérhígítót kellett szednie. Meg cukorgyógyszer kellett az egyik szomszéd kislánynak, úgyhogy ezzel voltunk nagy bajban. Kifogyóban voltak már az élelmiszerek is. Teljesen el voltunk zárva” – nyilatkozta egy hölgy.

A hatalmas mennyiségű hó miatt a bölcsődéket, óvodákat, illetve iskolákat is bezárták.

http://tenyek.hu/musoraink/tenyek/280328_hokaosz-kifosztottak-a-boltokat.html

Van olyan település is, ahol a leesett hó magassága eléri a 4,5 métert is, a helyiek azonban már nem tudják hova kotorni a hatalmas mennyiségű havat. Az előrejelzések szerint a helyzet nem javul majd az elkövetkezendő napokban sem.

A nap folyamán már megírtuk, hogy közel 110 embert, köztük 64 magyart mentőcsapatoknak kellett kimenekíteniük egy stájerországi síterepről, a hó ugyanis szinte teljesen elvágta őket a külvilágtól. A megmentett magyarok többsége ráadásul fiatal iskolás volt, illetve a tanáraik.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Tragikus baleset a játszótéren

info

Obama Dallasba siet

Edit

A migránsok felgyújtottak egy orosz szupermarketet! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------