Image default
Belföldi hírek

Káosz a hó miatt: letakarítatlan utak, keresztbe forduló autószállító

AZ M7-es autópályán és több másik főúton is súlyos a helyzet.

Alig egy napja jelentették ki az időjárás-előrejelzők, hogy mégsem lesz hatalmas hó az országban, inkább esővel kell számolnunk ezen a héten és csak helyenként havazással. Így is lett, ám a szerdán reggel kezdődött havazás olyan erős, hogy amiatt most nem engedik be a teherautókat Letenyénél Horvátországba.

Az MTI hír szerint a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű teherautók forgalmát korlátozzák a letenyei határátkelőnél a horvát hatóságok.

A intézkedés az M7-es autópálya és a 7-es főút forgalmát érinti. A korlátozás alá eső járműveket a parkolókba terelik.

Káosz a hó miatt letakarítatlan utak, keresztbe forduló autószállító 1

A katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján azt írta: Zala megyében az út- és időjárási viszonyok miatt a 74-es főúton a Palin és Bak közötti szakaszra nem hajthatnak fel a 7,5 tonnás vagy annál nagyobb össztömegű járművek.

A korábbi tájékoztatás szerint a szlovén hatóságok is korlátozást vezettek be: a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket Tornyiszentmiklós környékén terelik parkolókba.

Már balesetet is okozott a mai havazás – a Blikk azt írja: az M7-es sormási szakaszán is akkora hó lett reggelre, hogy nem sikerült letakarítani, és egy autószállító tréler keresztbe fordult az úton.

Korlátozzák a kamionforgalmat a 86-os főút Rédics és Körmend közötti szakaszán is – közölte honlapján szerdán délelőtt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Káosz a hó miatt letakarítatlan utak, keresztbe forduló autószállító 2

Forrás: Szeretlek Magyarország

Hasonló hírek

A törvényalkotási bizottság elfogadta a zárás visszavonásáról szóló javaslatot

Edit

Brüsszel nyomul, de hiába, ide se zsoldosok, se migránsok nem jönnek!

Géza

Szijjártó: A terroristák a keresztény kultúrát is el akarják törölni

Edit