Hirmagazin.eu
Főoldal » Káosz a bioboltokban, újabb termékeket tiltottak be. Ki csinál itt rendet?
Belföldi hírek

Káosz a bioboltokban, újabb termékeket tiltottak be. Ki csinál itt rendet?

Mi ez a káosz a bio­bol­tok­ban? A ha­tó­sá­gok pár na­ponta újabb és újabb zaba­lapú ter­mé­ke­ket til­ta­nak be, mert mér­ge­zőek, de a bol­tok mintha nem ér­te­sül­tek volna a til­tás­ról… Rá­adá­sul táb­lá­val kel­lene je­löl­niük, hogy mi­lyen ter­mé­ke­ket kell le­ven­niük a polc­ról, de mi közel tu­cat­nyi bolt­ban jár­tunk, és egy ilyen táb­lát sem lát­tunk. Ki a fe­le­lős mind­ezért?

A korábbi 25 után újabb 7 mérgező, zabból készült gluténmentes terméket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih): ötféle zabszeletet, és fél-, valamint egykilós kiszerelésben tört zabpelyhet. A betiltásoka, hogy az egészségügyi határérték feletti DON mikotoxint tartalmazó gluténmentes zab alapanyagok érkeztek Magyarországra egy angliai vállalkozástól.

Káosz a bioboltokban, újabb termékeket tiltottak be. Ki csinál itt rendet

A vevő figyeljen – de a bolt miért nem figyel?

A hatóság figyelmezteti a vevőket és az üzleteket, hogy legyenek résen: a most is zajló vizsgálatok alapján újabb tételek és termékek kerülnek le a polcokról.

A Ripost tapasztalata szerint tényleg érdemes résen lenni, mert tegnapi körtúránk során a budapesti Bijó Szakáruházban a XIII. kerületbentaláltunk olyan Provega Trend gluténmentes zabpelyhet, ami a Nébihtiltólistáján van, vagyis rákkeltő. Ráadásul olyan termékeket is találtunk, amelyek pont ugyanolyanok, mint a betiltottak, csak más a lejárati dátumuk. A kérdés, hogy ezek is rákkeltőek, csak még nem derült ki róluk, vagy olyan szerencsések lennének, hogy ezekbe nem került a hatalmas rákkeltő angliai alapanyag-szállítmányból?

Káosz a bioboltokban, újabb termékeket tiltottak be. Ki csinál itt rendet 1

Akármi is az igazság, az biztos: a vevők többsége nem Nébih-táblázatokkal megy bioboltba, és nem böngészi hosszan a rettentően hosszú tiltólistát – ráadásul itt a 32-féle termék jó részéhez több lejárati dátum is tartozik, vagyis összesen 100 elemnél hosszabb listát kéne nézegetni…

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Már 232 ezer nemzeti konzultációs kérdőívet töltöttek ki a magyarok

Géza

Az új migránsútvonalak indokolhatják az osztrák intézkedéseket

Edit

Fordulat: leszedik a Soros-Juncker plakátokat – ezek lesznek helyettük

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!