Főoldal » Kanos delfin tartja rettegésben a fürdőzőket egy francia tengerparton
Állatvilág

Kanos delfin tartja rettegésben a fürdőzőket egy francia tengerparton

Egy szexuálisan frusztrált delfin annyi kajakozó turistát felháborított már Bretagne régió egyik tengerpartján, hogy a helyi polgármester fürdőzési tilalmat vezetett be.

Zafar névre keresztelték azt a szexuálisan frusztrált delfint, aki Franciaország Bretagne régiójának egyik partszakaszán a közelmúltban többször is hozzádörgölőzött a óceánban lévő kajakokhoz, kenukhoz, melyek közül többet is felborított turistástul, mindenestül – írja a helyi sajtóra hivatkozva a brit Telegraph.

A kanos vízi emlős az utóbbi pár hétben vált agresszívvá, ezt megelőzően kedves volt a környéken pancsoló turistákkal, akik közül többnek is megengedte hogy megsimogassák. Nemrég viszont teljesen megbolondult az állat és agresszívan lökdösni kezdte a környéken kajakozó nyaralók hajóit, valószínűleg féltékenységből.

A szexpartner nélkül maradt delfin támadásiról rengeteg bejelentés érkezett, ezért a helyi polgármester nemrég megtiltotta a fürdőzést a szóban forgó partszakaszon, ahol jelenleg apró és borulékony csónakban sem lehet vízre szállni. A helyiek viszont aránytalannak tartják az rendeletet, amit egy ügyvéd segítségével megtámadtak, hogy semmissé tegyék.

Forrás: Ripost

A fotó csak illusztráció (123RF)

Hasonló hírek

Beszüntetik a delfintenyésztést a SeaWorld-delfináriumok

info

Mit éreznek valójában a kutyák?

info

Szolgálati kiskutyák: Válaszd ki a számodra legaranyosabb, legcukibb képet és írd meg kommentben a kép sorszámát! Többet is választhatsz!

Géza