Hirmagazin.eu
Főoldal » Kampány a gepárdok védelmében
Állatvilág

Kampány a gepárdok védelmében

A világ leggyorsabb szárazföldi emlőse veszélyben van. Az ázsiai vagy iráni gepárd erősen veszélyeztettet fajnak számít. Kutatások szerint jelenleg 70 gepárd él, fokozott figyelmet igényelnek. Egy iráni légitársaság a ragadozó képeivel díszitette repülőgépeit, hogy megmutassa mennyire fontos a faj megmentése.

hirmagazin_2015-09-18_155106

A hazai és a külföldi légitársaságok is gratuláltak nekünk az ötlethez. Lehet ez egy kiindulási pont számukra is, felhívás a környezetvédelemre, és nem utolsósorban népszerűsíthetik saját repülőgépeiket is – mondta a Meraj légitársaság kereskedelmi vezetőjének asszisztense.

A gepárd nagyon izmos állat, bár a teste karcsúnak és törékenynek tűnik. Szőre sárgás színű, fekete kerek petyekkel, ezek segítik az álcázásban. Kis feje, magasan ülő szemei, rövid orra és maximális oxigénbevitel érdekében nagy orrlyukai vannak. Jellegzetes ragadozó mely lopakodás vagy falkában vadászás helyett inkább gyorsasági fölényét kihasználva ejti el áldozatát. Rövid távon elérheti akár a 110-120 km/órás sebességet.

A leggyorsabb szárazföldi emlős képeit festették fel két repülőgépre, miközben a környezetvédők kijelentették, hogy az iráni nagymacskákat a kihalás fenyegeti. Úgy gondolják, ha nem tesznek semmit a védelmük érdekében, a jövő nemzedéke már csak képeken láthatja majd az oroszlánokat és a tigriseket is – tudósít az Euronews riportere.
Forrás: Euronews;

Hasonló hírek

Hátborzongató: több millió éves, gigantikus őscápa maradványára bukkantak Amerikában

Mazsi

Örök szerelem: Még a vadállatok is ki tudják mutatni az érzéseiket! – VIDEÓ

Mazsi

Borzalmas dolog történt az állatkertben, videóra vették az egészet – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------