Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Kamionokban bújtak meg..

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport. (2019. 01. 15., k – 13:43, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

Tompa Közúti Határátkelőhelyen a rendőrök – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek jelzése alapján – 2019. január 15-én 12 órakor egy Szerbia irányából belépő kamion átvizsgálása során a jármű rakterében, a rakomány között elbújva öt külföldit találtak. A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak jogellenesen próbáltak bejutni az ország területére.

Egy órával később, 13 órakor az egyenruhások – szintén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak jelzését követően – egy másik tehergépjárművet is átvizsgáltak, amelynek a rakteréből újabb három külföldi került elő. A férfiak mindegyike afgánnak vallotta magát.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Eltűnés miatt keresi a rendőrség az édesanyát és gyermekeit! Osz meg, segítsük ezzel is a keresést!

Géza

Drámai fordulat az elrabolt maglódi vállalkozó ügyében: rejtély, hogy került Pintér Gyula Hummerje a háza elé

Géza

Rendőrökre lőtt egy férfi Budapesten

info