SZERB - учење језика

Kafa vratila Nikolićev avion

Beograd — U avionu falkon kojim je predsednik Nikolić putovao slučajno je aktiviran prekidač za slučaj nužde nakon što je prosuta kafa po kontrolnoj tabli.

Foto: Freeimages.com (Ilustracija)
http://s.b92.ha.rs/v4/img/des-bg.png) 0px 0px repeat-x;” align=”left”>Foto: Freeimages.com (Ilustracija)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pri poniranju se ugasio i motor broj 3, koji je ponovo upaljen posle nekoliko minuta, navedeno je u dokumentaciji koju je objavilo Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture.

U izjavama pilota i kopilota navedeno je da je prosuta mala količina kafe u zoni kvadranta slota usled turbulencije, a zatim je kopilot počeo salvetom da briše deo posut kafom i tom prilikom slučajno aktivirao prekidač za slučaj nužde.

Avion je tada počeo da gubi visinu, ali je brzo uspostavljena kontrola nad letelicom, navode pilot i kopilot u izjavama.

Zbog ovog događaja kopilot je suspendovan s dužnosti.

U obrazloženju rešenja o privremenoj zabrani rada se navodi da je kopilot odstupio od propisanih pravila i procedura, čime je ugrozio bezbednost leta.

Avion falkon kojim je predsednik Srbije Tomislav Nikolić išao u posetu Vatikanuposlat je na dodatnu proveru u bazni servis u Bazel, navodi se u dokumentaciji.

Istog dana posle povratka, kako se dodaje, avion je pregledan, a za naredni dan je planiran i probni let. Međutim, probni let nije obavljen, jer pumpa za gorivo nije imala odgovarajući pritisak. Tada je, u konsultaciji s Direktoratom civilnog vazduhoplovstva, odlučeno je da avion bude poslat u Bazel.

Ministarstvo saopštava da je reč o delu dokumentacije u vezi sa ovim slučajem i da će kompletan izveštaj biti objavljen najverovatnije sutra.

Forrás: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=04&dd=20&nav_category=11&nav_id=982906

Hasonló hírek

Lavina na Everestu iz prvog lica

info

“24 minuta sa Zoranom Kesićem” – jubilarna 50. epizoda

info

MUP objavio sve o samoubistvu

info