Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Kábítószerrel kereskedtek, rendőreink elfogták őket (A cikk videókat tartalmaz)

A rendőrök négy férfit fogtak el Budapesten. (2019. 02. 09., szo – 05:01, ORFK Kommunikációs Szolgálat)

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást I. Zoltán 49 éves budapesti lakos és társai ellen. A magyar férfi a nyomozás adatai szerint XIX. kerületi irodájában rendszeresen értékesített kokaint.

A KR NNI nyomozói a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztály munkatársaival és a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységével közösen 2019. február 6-án összehangolt akciót tartottak. Ennek alkalmával a rendőrök elfogtak egy 41 éves magyar férfit, aki azt megelőzően az irodában járt.

Az autójában 25 gramm kokaint találtak és foglaltak le a nyomozók. A TEK munkatársai az épület előtt elfogták az onnan távozó I. Zoltánt és 23 éves szír állampolgárságú bűntársát, valamint az irodában egy 59 éves szintén szír állampolgárt, aki ugyancsak a bűnözői csoport tagja volt.

A KR NNI munkatársai az irodahelyiségben kutatást tartottak, amelynek alkalmával 500 gramm kokaint és 320 gramm hasisgyantagyanús anyagot találtak, valamint a kábítószer hígításához és porciózásához használatos anyagokat és eszközöket, illetve 4 millió forint készpénzt foglaltak le. A rendőrök lefoglalták az I. Zoltán használatában lévő nagy értékű luxusterepjárót is.

A nyomozók a négy férfit előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd I. Zoltánt és 23 éves szír társát bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Két bűntársuk az eljárás során szabadlábon védekezik.

A KR NNI szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Új módszerük van az unokázós csalóknak

Géza

Botokkal ütötték a sértetteket

Géza

Baleset az M5-ös autópályán Szegednél, tegnap este

Géza