Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Kabarévá alakul a bundatárgyalás: hülyére veszik a bíróságot a vádlottak

Bár a tét több év börtön és a becsület, olykor mégis bohózatra hasonlít az eljárás.

Budapest — Az ember azt hinné, egy tanúnak vagy vádlottnak okosabb tiszteletet mutatnia a bíróság iránt, ám mindez aligha mondható el a 2011 óta húzódó hazai bundaügy tárgyalásának szereplőiről. Amit szerdán produkáltak a Fővárosi Törvényszéken, az kabarétréfának illett volna be.

Becsület, több tízmillió forint, börtönbüntetés – mindez tétje az eljárásnak, amely zajlik. Van mit veszteniük a nemzetközi bundaügy vádlottainak, ám ők gyakorlatilag hülyére veszik a bíróságot.

Van, aki már nem is megy el a tárgyalásra. A másodrendű K. Z. és a harmadrendű L. M. lemondott a részvétel jogáról. Szerdán a koronatanú, H. G. meghallgatására került volna sor, de nem érkezett meg.

Legutóbb sem vett részt a tárgyaláson. Akkor felhívták mobilon, és közölte,futballedzése miatt hiányzik. Ezúttal a telefont sem vette fel. Az ügyészség indítványozta bírság kiszabását a férfira, és ha kell, rendőri segítséggel kerítik elő.

Az ötödrendű vádlott, B. I. megérkezett – igaz, körülbelül háromnegyed órás késéssel.

– Csütörtökre állítottam be az ébresztőórámat – magyarázta, hozzátéve: eddig mindig időben megjelent.

Úgy tűnik, nem csak a felelősség megállapítása okoz nehézséget a hatóságnak, de az is, hogy a gyanúsítottak és a vádlottak pontosan érkezzenek.

– Nem volt még tárgyalás, ami időben elkezdődött volna – panaszkodott az ügy bírónője.

Mivel a beidézett tanú nem érkezett meg, így nagyjából tíz perccel a megérkezése után B. I. már el is hagyhatta a bíróságot.

– Mi legalább itt voltunk – jegyezte meg.

Ki tudja? Ha meghajol, lehet, hogy néhányan meg is tapsolják…

Az egyre komolytalanabbnak tűnő ügyben a közeljövőben aligha várható ítélethirdetés.

Többfelé csaltak:

A szingapúri Tan Seet Eng (55) által vezetett bűnszervezet 2008 és 2011 között 33 meccset bundázott meg több országban: mérkőzésenként több százmillió forintot is kereshettek. A vádlottakat – akik közül többeket más ügyben elítéltek és felfüggesztett börtönt kaptak – kettőtől tizenhat évig terjedő büntetéssel sújthatják.

blikk

Hasonló hírek

Díjazták a rajzokat (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Fenyő-gyilkosság: Húsz év után megvan a felbujtó?

Géza

Halálos közlekedési baleset

Géza