Hirmagazin.eu
Főoldal » Junker beindult: jön a szuper-EU!
Külföld

Junker beindult: jön a szuper-EU!

Közös hadsereg, kötelező euró, szorosabb együttműködés szerepel az Európai Bizottság elnökének tervei között…

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker szerdán Strasbourgban egy még több hatáskört maga alá vonó Brüsszelt vizionált.

Az isiásszal küzdő Juncker szerint az EU jelenleg nincs túl jó állapotban, bár a gazdasági válság következményeivel már sikerült megküzdeniük. A britek kilépését Kanadával, Új-Zélanddal és Ausztráliával kötendő kereskedelmi szerződésekkel orvosolná.

Emellett abban reménykedik, hogy a közeljövőben minden tagállam csatlakozik az eurózónához. Szerinte ugyanis ha közös a fizetőeszköz, az uniós vezetők sokkal gyorsabb és hatékonyabb döntéseket tudnak meghozni egy-egy gazdasági kérdésben – akár egy uniós pénzügyminiszter révén is.

Nemcsak gazdasági, hanem védelmi téren is szintet lépne a bizottság elnöke: egy közös hadsereg felállításának gondolatát is meglebegtette beszédében.

Junker beindult jön a szuper-EU! 1
Fotó: Europress / Philippe Huguen – AFP

Juncker beszédében a migránsválságot az EU közös felelősségeként jelölte meg, és elvárja, hogy minden tagállam szolidárisan viszonyuljon a problémához. Erre több képviselő is dühösen reagált.

A Bizottság elnökének nagyratörő terveit nehéz lesz végrehajtania, miután a tagállamok jelentős része nem szeretné, ha Brüsszel még több jogkört kaparintana meg – márpedig Juncker egyértelműen egy szuper-EU-ról álmodik.

Forrás: Ripost

Fotó: Europress / Patrick Hertzog – AFP

Hasonló hírek

Külügyi szakértő: a terrorhullámmal még jó darabig együtt kell élnünk

Mazsi

Saját otthonukban erőszakolták meg a népszerű sportoló feleségét

Mazsi

Brutális: élő adásban verték meg a riporternőt! – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!