Hirmagazin.eu
Főoldal » Juncker kimondta az igazat! Hősnek tartja Orbán Viktor Miniszterelnökünket! Oszd meg!
Külföld

Juncker kimondta az igazat! Hősnek tartja Orbán Viktor Miniszterelnökünket! Oszd meg!

– Számomra ő mindig is hős volt. Jó személyes kapcsolatot is ápolok vele, és biztos vagyok benne, ő is ezt mondaná rólam – mondta Orbán Viktorról Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy közép-európai lapoknak adott interjúban, amelyet a brüsszeli Politico szemlézett.

Ebből az is kiderül, hogy a luxemburgi politikus magánbeszélgetésekben viccből nevezte a magyar kormányfőt diktátornak, egyúttal azonban úgy véli, „egy politikus pusztán attól nem lesz demokrata, hogy a szavazópolgárok többsége megválasztotta”.

Az Európai Bizottság éléről az idén távozó Juncker az interjúban védelmébe veszi Brüsszel Közép-Európa-politikáját, amelynek részeként kötelezettségszegési eljárás indult Magyarországgal és Lengyelországgal szemben. – A jogállamiság az EU sarokköve. Bizonyos országok időről időre megengedik maguknak, hogy valamennyire engedetlenek legyenek, függően attól, hogy éppen ki van hatalmon és a politikai ciklus melyik fázisáról van szó – szögezi le Juncker, aki szerint az egykori szovjet típusú rendszerben élő országoknak időre van szükségük annak belátására, hogy a jogállamiság az EU egyik alapvető építőelemét jelenti. Mindamellett a bizottsági elnök megemlíti, csodálta Orbán Viktort azért a bátorságért, amelyet akkor tanúsított, amikor a szovjet csapatok még Magyarországon állomásoztak.

Mindeközben Juncker első helyettese, Frans Timmermans európai bizottsági alelnök ismét igen kritikusan nyilatkozott a magyar kormányfőről. Az európai szocialisták listavezetője a Deutschlandfunk német közszolgálati rádiónak azt mondta, vajon hová lesznek „Orbán úr keresztény értékei, amikor megtagadja az élelmet a menedékkérőktől, mi a keresztényi abban, amikor így bánnak emberekkel?”

A németül szinte tökéletesen beszélő Timmermans a migránskvóták kapcsán azt mondja, Közép-Európában szerinte enyhén a pozitív irányba fejlődik a gondolkodás a migrációról és a szolidaritásról; noha Magyarországon nem, de Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban is lát némi javulást. Hozzáfűzte, Magyarországnak és Lengyelországnak el kell magyarázni, nem lesz többé nyitott határuk Ausztria vagy Németország felé, ha csökönyös magatartásuk kárt okoz a schengeni övezetnek. Fő választási riválisát, Manfred Weber néppárti csúcsjelöltet a többi közt azzal támadja: hivatalosan mindig azt állítja, „nem működik együtt szélsőjobboldaliakkal”, ám Orbán továbbra is őt támogatja a májusi EP-választások előtt.

Magyar Nemzet

Hasonló hírek

Tovább emelkedett az indonéziai földrengés és szökőár halálos áldozatainak a száma!

Géza

Kitiltották az egyiptomi repülőgépeket Oroszországból

info

Turistákat mészároltak iszlamisták

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------