Image default
Külföld

Július 6-ra írták ki a magyar férfi kivégzését Amerikában

Csak a virginiai kormányzó kegyelme mentheti meg a kivégzéstől az apai ágról magyar származású férfit.

Két ember meggyilkolása miatt ítéltek halálra egy félig magyar származású férfit Virginiában.

William Morvát elvileg július 6-án fogják kivégezni, amiért meggyilkolt két embert. Egyedül az mentheti meg a haláltól, ha a kivégzése ellen indított kampány sikeres lesz, ugyanis ez esetben a virginiai kormányzó kegyelmet gyakorolhatna a férfi felett.

William édesapja magyar származású, aki 1956-ban költözött ki az USA-ba. 35 éves fia azonban már ült börtönben 2006-ban, mert jogtalanul tartott magánál fegyvert, valamint betört és lopott több alkalommal is.

A börtönből betegséget szimuláló csellel szökött meg, eközben végzett egy őrrel. Majd ezt követően szabadon kószált további 37 órán át, és ez idő alatt ölte meg a másik áldozatát is, aki egy rendőr volt

írja a richmond.com.

Morva ügyvédei szerint nem beszámítható, gyakran voltak rögeszméi és anyai ágon örökölte a skizoid hajlamot.

A férfi érdekében már tavaly augusztusban levelet írt a kormányzónak David O’Sullivan, az EU washingtoni nagykövete azzal a felütéssel, hogy William Morva magyar–amerikai kettős állampolgár. Ő is Morva mentális betegségére hivatkozva kért számára kegyelmet.

Mióta kitűzték a konkrét, július 6-i dátumot Morva ügyében, felpörgött a Mercy for Morva (Kegyelmet Morvának) kampány. Mindenkit arra biztatnak, hogy lépjen kapcsolatba a kormányzóval, és kérjen tőle kegyelmet Morva számára, kérje azt, hogy a halálbüntetést tényleges életfogytiglanra változtassa.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Volkswagen botrány

info

A menekültválság nyomán Németország ideiglenesen ismét határellenőrzést vezet be (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Horvátország elveszítette a Mol elleni ügyet

Géza