Hirmagazin.eu
Főoldal » Július 24. napja óta legális a kannabisz cigi a svájci Coop üzletekben!
Külföld

Július 24. napja óta legális a kannabisz cigi a svájci Coop üzletekben!

Megjelent az első olyan cigaretta, mely kendert is tartalmaz! Először a külföldi Coop üzletekben (Coop Cooperative) találkozhattunk velük!

Megdöbbentő hír látott napvilágot, ami ráadásul igaz is. Július végén már kapható is volt a kendertartalmú cigaretta, bár nem olcsó, mégis, legalább legálissá tették.

Ez természetesen csak a külföldi, szóban forgó Coop-láncra vonatkozik!

Egy független cég kezdte el előállítani a különleges cigit, ami valószínűleg hatalmas népszerűségnek fog örvendeni, mivel egyre növekszik a kannabisz elfogadottsága, mintha egy tendencia indult volna meg, mely Európa számos országában legalizálhatja majd a jövőben.

A Coop üzletekben hozták először forgalomba a speciális cigarettákat, melyek 0,2% THC tartalommal rendelkeznek.

Természetesen Magyarországon – legalábbis egyelőre – nem kerül forgalomba, hiszen itt még mind a mai napig nem döntöttek az orvosi – sem a kereskedelmi – forgalomba szánt kannabisz sorsáról.

Egy független svájci cég áll jelenleg a dolog mögött ugyanis Svájcban a THC tartalommal rendelkező termékek 2011 óta legálisnak számítanak.

Ennyitől még nem lehet betépni, de mivel ugyanúgy tartalmaz kannabidiolt, nagyon sok jótékony hatása lehet, melyet korábbi, klinikai vizsgálatok során is kimutattak. Ráadásul a kannabidiol tartalom viszonylag magas, közel 20%-os lesz a cigarettákban.

Egy doboz 20 frankba, nagyjából 5500 forintba kerül átlagosan.

A Local idézi a Coop szóvivőjét is, aki elmondta, hogy egy sor kenderszármazékot tartalmazó termékük van már most is, teák, sörök és olajok, és ezek igen keresettek.

idehaza Magyarországon nem tudni, mikor lesz egyáltalán valaha konszenzus arról, hogy mi is legyen a kannabisszal. Ugyanis a világ számos pontján egyre többen legalizálják a kender különböző – főleg orvosi – felhasználási módjait.

Ma már az orvostudomány is elismeri, hogy nem káros, hanem éppen ellenkezőleg: nagyon hasznos hatóanyagokat tartalmazó szerről van szó.

avilagtitkai, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Csehország azt hiszi, május-júniusban már a régi életét fogja élni

Géza

Berettyóújfalu az USA halállistáján

info

Kis híján megskalpolta a kislányát a ventilátorral

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!