Hirmagazin.eu
Fürdőhelyek

Július 1-re megnyit az összes hazai fürdő

Nyitás után ezek a szabályok lesznek érvényesek a fürdőzni vágyókra..

D KOS20200522009

Miután az egyre terjedő koronavírus-járvány miatt tavaly november 11-én egységesen bezártak, idén április végétől folyamatosan újranyithattak a hazai fürdők is.

Mindenki ezt olvassa most!

A budapesti strandok jellemzően június közepén indították a szezont, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) által üzemeltetett strandok közül egyedül a Pünkösdfürdői Strandfürdő nyit majd csak július 1-jén, a Király Fürdő pedig továbbra is határozatlan ideig zárva tart.

Július 1-re minden magyarországi fürdő megnyithatja kapuit a fürdőzni vágyó vendégek előtt

– ezt Kovacsics Imre, a Fürdőszövetség alelnöke jelentette be kedden az M1-en.

Ahogy az idei strandszabályokról szóló cikkében az Index korábban összegyűjtötte, a fürdőket egyelőre kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják, míg például a BGYH fürdőivel szemben a balatoni strandokon nem kérik a védettségi kártya, személyi igazolvány vagy útlevél kombinációt.

AZAZ A JELENLEGI SZABÁLYOZÁS SZERINT A FÜRDŐKBE, STRANDFÜRDŐKBE CSAK A VÉDETTSÉGÜKET IGAZOLÓK LÉPHETNEK BE, EZ AZONBAN NEM KÖVETELMÉNY AZ ÉLŐVIZES FÜRDŐHELYEKEN.

A Fürdőszövetség tisztségviselője az interjúban elmondta, szakmai szervezetként már jelezték a kormány és a Magyar Turisztikai Ügynökség felé, hogy szeretnének könnyítést kérni a fürdőknek is.

Míg a budapesti strandokon a belépésnél elkérik, a Balatonon már nem kell védettségi kártya.

A vörös kód a strandon is vörös kód

Miközben Németh Lajos meteorológus hétfőn 28 fokos vízhőmérsékletet mért a Balaton déli partjánál, az Időkép már mára is rekordot döntögető hőséggel számol, szerdán és csütörtökön pedig a legfrissebb előrejelzések szerint a 40 fokot is megüthetjük a Dél-Alföldön. Ezzel a korábbi rekordok akár másfél-két fokkal is megdőlhetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerint kedden és szerdán 32–38 fokos nappali hőmérséklettel tovább tombol a kánikula. Ezzel együtt ráadásul országszerte a 8-as fokozatot meghaladó, extrém erősségű UV-sugárzásra kell számítani.

Mindenki ezt olvassa most!

32–38 fok lesz napközben, extra magas UV-sugárzással.

Az OMSZ éppen ezért figyelmeztetést adott ki, mivel ilyenkor az érzékenyebb bőrűek már 15-20 perc alatt leéghetnek, és a napszúrás veszélye is fokozottan fennáll. A strandolókat arra kérik, hogy hűtsék le magukat, mielőtt hirtelen belecsobbannak a vízbe, mert napozást követően, felhevült testtel továbbra is veszélyes vízbe ugrani.

Fürdőhely választásakor érdemes ránézni az Időkép strandkameráira is, mivel ezek nemcsak azt mutatják meg, hogy milyen az idő a célba vett partszakaszon, hanem azt is, hogy mekkora tömegre lehet számítani. Például a népszerűbb balatoni strandokon.

Tekintettel az országos tiszti főorvos által elrendelt harmadfokú hőségriadóra, a BGHY által üzemeltetett strandok most vasárnap után június 22 és 24. között szintén egy órával tovább tartanak nyitva.

Így a strandok közül, ami a szokásos este 7 helyett este 8-ig nyitva tart:

 • a Palatinus,
 • a Paskál,
 • a Pesterzsébeti,
 • a Római,
 • a Csillaghegyi.

Mindenki ezt olvassa most!

A vírusbiztos strandolás receptje

A WHO európai irodája a következő ajánlásokat fogalmazta meg az Indexnek, hogy mi mindent lesz érdemes betartani a biztonságos, vírusbiztos strandoláshoz.

A neves egészségügyi szervezet mindenekelőtt figyelmeztet, hiába a magas hazai átoltottság, és még annál is magasabb a szabadulási vágy, a koronavírus-járvány korántsem ért véget.

Sőt a mi régiónkból is terjednek a megnyugtatónak semmiképp nem nevezhető különböző koronavírus-variánsok, már Magyarországon is jelen van a most épp legagresszívebben terjedő, delta nevű mutáns.

Éppen ezért a WHO a következőket javasolja a nyárra:

 • hiába vagyunk szabadtéren nagyobb biztonságban, ha tehetjük, továbbra is tartsuk egymástól a legalább egyméteres védőtávolságot (ezalól persze továbbra is kivételt képeznek a velünk egy háztartásban élő személyek), mert mindez még mindig csökkenti az átfertőződés esélyét;
 • lehetőség szerint ugyanúgy kerüljük a zsúfolt helyeket, beleértve a tömött strandokat, tengerpartokat;
 • ne lanyhuljon a higiénés kézmosási, valamint a maszkhasználati fegyelem sem;
 • a koronavírus továbbra is elsősorban zárt terekben, emberek között terjed, ezért ugyanúgy érdemes csökkenteni a kontaktok számát, és maradjunk óvatosak;
 • a WHO továbbra is javasolja a maszkhasználatot, különösen a zárt, belső terekben, kültéren pedig akkor is, ha valamilyen oknál fogva nem lehet tartani a legalább egyméteres távolságot;
 • továbbra is közös felelősségünk a járvány elleni védekezés és a szabályok betartása;
 • tartsuk észben, hogy egyelőre csak a társadalom egy része van biztonságban, hiszen egyelőre nincs mindenki beoltva a régióban, illetve nem szereztünk mindannyian teljes védettséget, mert sokan máig várnak a második oltásra, illetve az utána lévő 14 napos intervallumra, míg kialakul a teljes védettség;
 • ha be is vagyunk oltva, legyünk tekintettel egyelőre kiszolgáltatott embertársainkra, akár idősek, akár fiatalok vagyunk, a koronavírus ugyanúgy minden korosztályra veszélyes lehet.

Borítókép: Hirmagazin.eu

index

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kalocsa Csajda Uszoda

info

Budapesti fürdők..

Géza

Pünkösdfürdői Strand

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------