Hirmagazin.eu
Főoldal » Józsefvárosból megint Nyócker lett – „Köszönjük”, Pikó András polgármester!
Belföldi hírek

Józsefvárosból megint Nyócker lett – „Köszönjük”, Pikó András polgármester!

Ezerszer megbánták a józsefvárosiak, hogy az MSZP, a Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció és a Momentum által támogatott Pikó Andrást választották polgármesternek.

Mindössze másfél év telt el azóta, hogy a józsefvárosiak az MSZP, a Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció és a Momentum által támogatott Pikó Andrást választották polgármesternek, de a kerület lepusztult, mocskos lett, beköltöztek a hajléktalanok és megszűnt a wifi.

A ripost7 rövid kasszája arról, hogyan lett megint hírhedt Nyócker a jobb sorsra érdemes Józsefvárosból.

Agyonütötte a kiskutyát a leomló vakolat, félnek a lakók

Életveszélyessé váltak az Illés utca 20 szám alatti önkormányzati lakások. Egy lebontott épület miatt vizesedik az egész ház fala, mindenkinél megjelent a penész, a leomló vakolat pár napja agyonütött egy kiskutyát.

Ezt a kiskutyát ütötte agyon a leomló vakolat a főváros VIII. kerületében található Illés utca 20. szám alatt (Fotó: Máté Krisztián / Ripost)

„Félünk a saját lakásunkban, nem merünk aludni” – mondta a ripost7-nek Borbála„Május 7-én hajnalban leszakadt a plafon, agyonütötte Sütit, a kiskutyánkat. Szerencse, hogy akkor pont nem voltunk a lakásban. Hatalmas darabok estek le a falról.”

Fotó: Ripost olvasói fotó

„Nem ez volt az első ilyen eset, a házban már a harmadik lakásban szakadt le a plafon. Az önkormányzat tavaly lebontatta a szomszéd házat, azóta vizesednek, penészednek azok a lakások, amikkel korábban közös volt a fal” – magyarázza a földszinten lakó asszony. A lakók többször panaszt tettek az önkormányzatnál a penész és a vizesedés miatt, de állításuk szerint nem történt semmi.

 

Fotó: Ripost olvasói fotó

Mindenki ezt olvassa most!

„17 éve élünk ebben az önkormányzati lakásban, eddig soha nem történt hasonló” – erősíti meg az egyik emeleti lakó, Várdi Mariann„Vizesednek, penészednek a falak, mire annyi volt a polgármesteri hivatal válasza, hogy nem szellőztetünk eleget. Ez nem állapot, ami itt van!”

A földszinti lakókra álmukban potyogott a vakolat

„Aludtunk és arra ébredtünk, hogy ránk hull a vakolat a plafonról. Borzasztó, nem kívánom senkinek! A férjem enyhébb agyrázkódást kapott” – számolt be a ripost7-nek egy érintett. A lakók fel vannak háborodva azon, ahogyan kezelik a problémájukat.

Megkérdeztük a polgármesteri hivatalt, hogy fordulhat elő ilyen, ahol azt a választ kaptuk: a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. intézkedett, leverte a vakolatot.

Ellepték a hajléktalanok a tereket

Elképesztő állapotok uralkodnak például a II. János Pál Pápa téren és környékén, még kikerülni sem lehet a hajléktalanokat, lakik egy csapat a tér minden sarkában. A rovarhotel mellett bekuckóztak a padra, ágyat vetettek maguknak. Sok kapualjba, üresen álló épületbe is beköltöztek, a helyiek legnagyobb bosszúságára, és már keresztül se mernek menni a téren.

„Az előző vezetés eredményesen felszámolta a parkban alvást, Kocsis Máté idejében elég volt a polgárőrnek szólni és intézkedett. Most? Mintha szelektív lenne a látásuk!” – méltatlankodott a ripost7-nek a tér sarkán lakó hölgy. „A házak falát mosdónak használják, köpködnek, ami a járvány miatt különösen aggasztó. Ha szóvá tesszük, azt kapjuk, hogy nekik is vannak emberi jogaik. De mi lesz a mi jogainkkal, az itt lakókéval?” – kérdi felháborodva.

A II. János Pál Pápa téren elviselhetetlen a hajléktalan helyzet (Fotó: Keller Mátyás / Ripost)

Mindenki ezt olvassa most!

A polgármester megszüntette az ingyenes wifit

2017-ben az akkor Fidesz-KDNP többségű képviselő-testület döntése értelmében Józsefváros közterein ingyenes wifit építettek ki, a lakosokkal közösen kiválasztva a megfelelő helyszíneket. Ez 2021 februárig működött, akkor Pikó András egy tollvonással megszüntette, takarékosságra hivatkozva, holott pont az ellenkezőjét ígérte: „Fejlesztjük az ingyenes kültéri wifi-hálózatot a kerületben, elsősorban a forgalmasabb csomópontokra koncentrálva” – állt a programjában.

Visszatértek a kerületbe a narkósok

Megint tele van drogosokkal az utca Józsefvárosban, eldobálják a fecskendőket. A Losonci téren például egy régi virágtartóban szétszórva találtak ilyeneket a lakók.

 

Fotó: City Magazin

 

A teret sok kisgyerekes és kutyás is használja. A problémának annak idején, 2013-ban Kocsis Máté vetett véget, amikor felmondta a kerület 2010-ben megkötött tűcsereprogramját. Pikó András viszont itt, a belváros kellős közepén, a Teleki téren akar drogambulanciát nyitni, ami ellen a lakosok tiltakoznak. A lakossági felháborodás nyomán az intézmény működtetésére vállalkozó református misszió elállt a tervtől, de Pikó nem: a kerület más pontján akar helyet adni a drogosoknak.

 

Drogosok a VIII. kerületben (Fotó: Móricz István / Bors)

Mindenki ezt olvassa most!

 

Fontos intézményeket záratott be

A Vállalkozásfejlesztési Központ, a páratlan gyűjteménnyel rendelkező Zászlómúzeum és a Józsefvárosi Galéria is bezárásra kényszerült Pikó András döntése nyomán, aki pénzhiányra hivatkozik. Pedig Józsefváros minden eddiginél több pénzzel gazdálkodik: míg a korábbi években átlagosan 24 milliárdos költségvetése volt a kerületnek, idén 28 milliárd forint áll Pikó rendelkezésére. Mire kell a pénz, ha a kerület lakosaira nem jut?

Veszélyben a gyerekek táboroztatása

Pikónak csak annyi lett volna a dolga, hogy a Fidesz-KDNP vezetése alatt elkezdett táborfelújítást befejezze. Nem tette meg és a támogatás tavaly december végén lejárt. Józsefváros újra megkapja az 1,7 milliárdos támogatást a felújításra, de közben kiderült, hová tehették a pénzt: a kerület káptalanfüredi strandja vitorláshajókkal van tele. A fideszes kerületi képviselők úgy vélik, ezért nem lett semmi a tábor befejeztéből.

Leépítette a cigányzenekart

Két lépcsőben közel 50 cigánymuzsikus támogatását vonta meg Pikó.

 

Fotó: Ripost

Mindenki ezt olvassa most!

Ezzel nemcsak a kerület kulturális életét csorbította, több család megélhetését is veszélybe sodorta a járvány idején, amikor fellépésekből se számíthattak bevételre a zenészek. A választások előtt támogatást ígért nekik.

Megszületett a kerületben az új átok: támogasson téged a Pikó!

ripost

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Hetvenegy határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Géza

V4-ek után Visegrádi hallgatói szövetség

Géza

Németh Angéla nyerte a XV. kerületi időközi polgármester-választást

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!