Külföld

Jövő héttől alkoholtilalmat vezetnek be Bécsben, az utcai balhék, migránserőszak miatt

Jövő héttől alkoholtilalmat vezetnek be Bécsben, annál a forgalmas csomópontnál, amelyiknél az elmúlt hetekben többször összecsapások, késelések, verekedések voltak.

Az esetek többségében bevándorlók között alakult ki konfliktus, például drogügyek miatt. Abban bízik a városvezetés, hogy ha betiltják az alkoholfogyasztást, akkor könnyebb lesz fenntartani a rendet.

A jövő héten életbe lépő rendelet szerint tilos lesz alkoholt fogyasztani a Praterstern közterületein. A bécsi közlekedési vállalat, a vasúttársaság és a civil szervezetek támogatását is élvező tilalom megszegőit 70 euróra büntethetik – ám ha valakit ismételten rajtakapnak, már 700 eurós, azaz csaknem 220 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak.

A most elfogadott rendelet nem vonatozik a vendéglátóhelyekre és a boltokra. Michael Ludwig, az osztrák főváros május 24-én hivatalba lépő szociáldemokrata polgármestere a Der Standard című lapnak azt mondta: alapvetően azokkal szemben akarnak fellépni, akik nem hajlandóak betartani az együttélés szabályait. A leendő városvezető szerint ha az intézkedés hatásosnak bizonyul, Bécs más környékeire is kiterjeszthetik az alkoholtilalmat. Ludwig emellett azt is el akarja érni, hogy a Praterstern kapja vissza a csomópont átépítésekor megszüntetett rendőrőrsét is.

An Austrian police officer patrol outside the Palais Coburg Hotel where the Iran nuclear talks meetings are being held in Vienna, Austria on July 10, 2015. Talks between major powers and Iran are making progress but it is “painfully slow,” British Foreign Secretary Philip Hammond said Friday, adding that ministers would reconvene in Vienna the following day. AFP PHOTO / JOE KLAMAR / AFP / JOE KLAMAR

Nem véletlenül: a Kronen Zeitung internetes portálja éppen a múlt vasárnap írt arról, hogy a Praterstern környékén nyomasztó állapotok alakultak ki az utcákon. A cikk szerint sok bécsi félelemben él a hőzöngő, lökdösődő külföldiek miatt. Mindennapossá váltak a verekedések, és rendszeresen érkeznek beszámolók szexuális visszaélésekről is.

Legutóbb egy 22 éves – az eddigi információk szerint migrációs hátterű – fiatalember molesztált egy 17 éves lányt a Pratersternnél, majd ismeretlen okból tizenévesekre rontott. Egy fiút többször arcon ütött és két fiatalt minden előzetes figyelmeztetés nélkül gyomron rúgott. A kiérkezők rendőrök egyikét megharapta.

A környéken március óta láthatóan sokkal nagyobb létszámban vannak jelen a rendőrök – akkor a közelben egy elutasított menedékkérő, egy afgán férfi késelt meg egy találomra kiválasztott háromtagú osztrák családot, majd a szintén afgán drogdílerét is.

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Halálos áldozatokat követelt a vihar Észak-Nyugat-Európában

Géza

A horvát belügyminiszter megnyugtatta a migránsokat: nem vesznek tőlük ujjlenyomatot

Edit

Szerb-francia fegyvercsempész-hálózatot számoltak fel

info