Hirmagazin.eu
Főoldal » Jót tesz a pletykálás az egészségnek!
Életmód hírek

Jót tesz a pletykálás az egészségnek!

hirmagazin_2015-07-01_150324
Sokan lelkiismeretfurdalást éreznek egy alapos traccspartit követően, ahol a barátnőikkel minden létező ismerősüket kibeszélték. Pletykálni azonban nem csak bizsergetően izgalmas dolog, hanem kifejezetten egészséges is!

Brit tudósok felállították a Negy Pletyka Teóriát, miszerint pletykálás tesz minket emberré, ez az többek között, ami megkülönböztetett és kiemelt bennünket az állatok sorából. Ezen felül a pletykálkodással akár az életünket is meghosszabbíthatjuk!

A letyepetyével a barátainkkal és a közeli ismerőseinkkel ápolt kapcsolatot tudjuk még jobban elmélyíteni, ezen felül rengeteg fontos információt is kapunk arról, kiben bízhatunk meg és kiben nem. Robin Dunbar, az oxfordi egyetem evolúciós pszichológia professzora szerint „a pletykálkodás a legfontosabb dolog, ami életben tart bennünket”.

-A pletykának nagyobb hatása van ránk, mint bármi más, kivéve talán a dohányzásról való leszokás. –nyilatkozta a professzor a sajtónak.

-A közösségi hálónknak hatalmas befolyása van arra, hogyan érezzük magunkat és boldogok vagyunk-e. A társas kapcsolatainkról rendszeresen gondoskodnunk kell, a nyelv pedig ebben segít nekünk. A pletykálás nem más, mint csevegés másokkal, amelyen keresztül a környezetünkkel is naprakészek lehetünk. A pletykálás az, ami emberivé tesz bennünket. Egészen a 18-dik századik nem is volt negatív jelentése a pletykálás szónak. Az emberi beszéd és a pletykálás az, ami lehetővé tette az emberiség számára, hogy nagyobb csoportokban éljen.

-Még ma is az emberi kommunikáció jelentős része –az emailek, a telefonbeszélgetések, vagy az újságcikkek- nem más, mint pletykálás. Olyan természetesen jön a letyepetye a szánkra, mintha az emberi nyelv direkt erre lett volna kitalálva.

Forrás: marmalade;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Emberi ürülék miatt záratták be a játszóteret

info

Szégyellem magam, hogy ilyen gyerekeim vannak, nem erre neveltem őket

Mazsi

Mit mutat a biológiai életkor

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!