Image default
Életmód hírek

Jönnek a hideg napok: 3 jó módszer, hogy átmelegedjünk

A jégcsap lábak, az elgémberedett ujjak, a pirosló orr bizony ugyanarról beszél: mégpedig, hogy szervezetünknek melegre van szüksége.

Relaxálás a fürdőkádban illlusztráció: Shutterstock

Az előttünk álló napok most komolyabb mínuszokat ígérnek, ami tél lévén végülis senkit nem érhetne meglepetésként. Csak hát olyan az ember, ha hegyen lakik, akkor síkságra vágyik, ha tél van, nyarat remél. De lagalábbis tavaszt: melegedést, napfényt, madárfüttyöt. Aztán tvasszal meg a szeles napokat unja, a sok esőtől jajgat, ami persze aranyat ér, de akkor is. De egyelőre most még tal van és hideg. Mit is tehetünk azért, hoyg testünk,lekünk felmelegedjen?
Tippjeink segítenek.

1. Egy kád 38-40 fokos víz csodát tesz!

Köztudott, hogy a víz minden formájában energetizál,  a kellően meleg víz pedig ellazít, kikapcsol, divatosan szólva relaxálttá tesz. A teljes ellazuláshoz mimum 38 fokos legyen a fürdővízünk hőfoka, tegyünk bele mondjuk levendula fürdőolajat, a kád szélére pedig készítsünk a fejünk alá hengerré tekert törülközőt.  Már kezdődhet is a 20 perces fürdőzés, ami alaposan átmelegíti testünket, lekünket és tökéletesen kikapcsol.

2. Nem a nagymamák kiváltsága a melegvizes palack!

Egyáltalán nem ciki, ha elővesszük anyáink, nagyanyáink melegvizes palackjait. Feltételezhetően még ma is jól zárnak, nem érett el a gumi, de ha mégis, megnyugodhatunk: ugyanis még ma is kaphatóak.  Ha a melegvizes palackot igazán forró vizet (nem forrásban levőt!) teszünk, sokáig élvezhetjük a jótékony melegét. Ha a palackot legalább húsz perccel alefekvés előtt az ágyunkba, a paplan alá tesszük, egészen komfortos lesz, mire eljön a lefekvés ideje.
De az esti tévénézéshez is bekészíthetjük, a jéghideg lábakat átmelegíti, a fájós testrészekre is jótékony hatással lehet!

3. Egy csésze gyógytea üresen vagy mézzel
Napszaktól függően különféle gyógyteákból választhatunk: egy csésze teával bármikos tmelegíthetjük magunkat, gyógyhatása miatt pedig biztosak lehetünk benne. hogy igazán jót teszünk a szervezetünkkel is! Ma már nagyon sokféle filteres kiszerelésű gyógyteát vásárolhatunk, ezeket nyugodtan tarthatjuk a munkahelyünkön is, nem lesz nagy vállalkozás, hogy elkészítsük a napi meleg italunkat.

Forrás: hirado.hu

Hasonló hírek

Kockahasat villantott az X-Faktor győztese Tóth Andi

info

Ételek, amelyeket tilos lefekvés előtt enni

Géza

Mit jelent a tenyérbe rajzolt fekete pötty?

info