Hirmagazin.eu
Főoldal » Jön a választási utalvány a nyugdíjasoknak?
Gazdaság

Jön a választási utalvány a nyugdíjasoknak?

Lapinformációk szerint húsvét előtt újabb „ajándékot” kaphatnak az idősebbek. Ezt a lépést valószínűsítheti, hogy jövő keddre összehívták az Idősek Tanácsát. Korábban pedig az Erzsébet utalványok kiosztását ilyen ülésen jelentették be.

Fotó: Máthé Zoltán, MTI

Az Orbán-kabinet a választás előtt még kioszt egy kör Erzsébet utalványt – értesült a Népszava. Mint megírták: a juttatást az elhúzódó tél kiadásaira hivatkozva adnák. A Fidesz kampányfogásának hírét megerősítheti, hogy a jövő keddre összehívták az egyébként ritkán ülésező, kormányközeli Idősek Tanácsát. Ezt a testület több tagja is megerősítette a lapnak. A tanács nevében korábban is rendszeresen nyilatkozó Kusovszky Imréné ugyan azt mondta, meghívót és várható napirendet nem kaptak, őt is telefonon hívták meg a tanácskozásra, de azt a hírt nem cáfolta, hogy az ülésen részt vesz Orbán Viktor kormányfő is.

Márpedig az utóbbi években ez akkor fordult elő, amikor a miniszterelnök valamilyen nagy bejelentésre készült nyugdíj-ügyben. 2016 novemberének végén a tanács ülésén jelentette be, hogy az inflációs tervekben szereplő 0,9 százalékos nyugdíjemeléssel szemben 1,6 százalékos következő évi emelésről döntöttek. Ráadásként ekkor mondta el azt is, hogy karácsonyra minden nyugdíjas kap 10 ezer forint értékű Erzsébet utalványt.

Kép: Hirmagazin.eu

Tavaly októberben a miniszterelnök „javasolta”, hogy az előző évhez hasonlóan 2017-ben is kapjanak karácsony előtt 10 ezer forint értékű Erzsébet utalványt a nyugdíjasok. Ugyancsak az Idősek Tanácsának ülését követően tudhattuk meg, hogy az idősebbeknek először fizetnek nyugdíjprémiumot. Mint a Népszava emlékeztetett rá: azt ekkor és később is elfelejtette hozzátenni Orbán, hogy mindezt a Bajnai-kormány által elfogadott törvény alapján köteles megtenni a kabinet.

Van, aki inkább a Fériak40 bejelentésére számít

Karácsony Mihály, az Országos Nyugdíjas Parlament Egyesület vezetője a Népszavának azt mondta, hogy Hódmezővásárhely után (ahol szintén megkapták a nyugdíjasok a maguk utalványait) politikai vakságnak tartaná, ha ilyen primitív módon akarnák megvenni a nyugdíjasokat. Ő inkább a Nők40 program férfiakra kiterjesztésének bejelentésére számít. Úgy véli ugyanis, hogy ez valójában nem kerülne pénzébe az államnak, hisz mostanában a férfiak átlagos szolgálati ideje a nyugdíjba vonuláskor 38 és fél év körül van.

Tőzsdefórum
Hatalmas átrendeződés következett be a béren kívüli juttatási elemek között – derült ki egy elkészült átfogó kutatásból. Míg 2017-ben a cégek fixen (tehát külön választás nélkül) leginkább Erzsébet utalványt adtak, 2018-ban az első helyre – még a kápét is megelőzve – a mobiltelefon futott be.

Emlékeztetnénk rá, hogy tavaly is több találgatás is volt arról, milyen „bombát” vet be Orbán Viktor az Idősek Tanácsa égisze alatt. Sokan számítottak emelt összegű utalványos juttatásra, de végül csak a „papírforma” jött be. Az Erzsébet utalvány mellett szól, hogy így többmilliárd forintos extra bevételt is juttatnak a forgalmazó cégnek. Mint arról korábban írtunk, mivel a cafeteriás változások igen kedvezőtlenül érintik az Erzsébetet is (erről itt nézheti meg a részleteket), a mostani kabinettől egyáltalán nem távol álló utalványforgalmazót is ki akarják valahogy segíteni.

Szerző: Az Én pénzem/Népszava

Hasonló hírek

Kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre a hálapénzrendszer elleni fellépéssel kapcsolatban

Géza

Szülők figyelem!

Géza

Online számlaadatküldés – adattartalom

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------