Hirmagazin.eu
Főoldal » Jön a könyvelőknek a nagyüzem – válasszunk okosan!
Vállalkozói szféra

Jön a könyvelőknek a nagyüzem – válasszunk okosan!

Egyetlen vállalkozás sem lehet sikeres felkészült könyvelő nélkül – ezt az alapigazságot minden vállalkozó megtanulja egyszer az életében; ki a saját, ki mások kárán.

Könyvelés

Minden vállalkozó arra törekszik, hogy a cég bevételeit és kiadásait optimálisan kezelje, beleértve az adózással, ügyvezetéssel és jogi háttérrel kapcsolatos viszonyokat is. Mindez szabályszerű könyvelés nélkül elképzelhetetlen lenne. Szerencsére van megoldás: jó könyvelőre van szükség.

A 2016-os esztendő sem hoz egyszerűbb adószabályozást, egy jó könyvelővel azonban könnyebben vehetjük az akadályokat – hívja fel a figyelmet az Ecoexp.hu. A törvényi szabályozások időről időre változnak; ezek szinte minden esetben új akadályokat és nehézségeket gördítenének a vállalkozók elé, ha nem állnának a rendelkezésükre felkészült szakemberek. A könyvelő munkájának köszönhetően a vállalkozó mentesülhet az adószabályok kezelésének terhe alól, ráadásul minimalizálhatja a gondatlan ügyvezetésből eredő büntetés valószínűségét.

Hiba lenne azt gondolni, hogy a könyvelő képes az adószabályok rugalmas kezelésével manipulálni az adókiadásokat; ez legálisan aligha elképzelhető, azonban megtalálhatja azokat a legális lehetőségeket, amelyek optimális adózást tesznek lehetővé. Azonban a könyvelés fogalma nem tekinthető körbehatárolt fogalomnak, ezért az együttműködés elején érdemes tisztázni, milyen szolgáltatások tartoznak a portfólióba és melyek nem. A könyvelő irodák rendszerint teljes körű szolgáltatást képesek biztosítani, ami vonatkozhat a bérszámfejtésre is, azonban mindenképpen szükséges leegyeztetni a szolgáltatás elemeit, mi tartozik bele, mi nem, miért kell esetlegesen többlet díjat fizetni. Érdemes azt is rögzíteni, a könyvelő milyen garanciát vállal az esetleges hibákért és mulasztásokért.

Az EcoExp munkatársa szerint fontos, hogy a vállalkozók betekintést nyerjenek a könyvelő munkájába. Mindenekelőtt ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy a vállalkozó meg tudja ítélni a könyvelő munkájának eredményességét, másrészről pedig a harmonikus munkakapcsolat alapja a részletek alapos tisztázása. A könyvelő tulajdonképpen jelentést végez az adóhatóság felé a megbízó cég pénzügyeire és adózására vonatkozóan. A könyvelő végzi a havi, negyedéves és éves általános forgalmi adóra vonatkozó bevallásokat, illetve az egyéb éves bevallások készítése is az ő feladatát képezik.

Ha a vállalkozó megfelelő képességekkel és gyakorlattal rendelkező könyvelő mellett dönt, az esetben aligha kell tartania a hivatalos szervek ellenőrzésétől. A felkészült, jó hírnévvel rendelkező könyvelő személye garancia arra, hogy a vállalkozás pénzügyi könyvelése és dokumentációja teljesen átlátható és jogilag kifogásolhatatlan. A pénzügyi szakemberek, a vállalkozói szervezetek vezetői és maguk a könyvelők is gyakran hangoztatják, hogy a cég pénzügyeit mindig biztos kezekbe kell adni.

Minden igyekezet, előrelátás és jóakarat ellenére előfordulhat, hogy a kiválasztott könyvelő nem váltja be a hozzá fűzött reményeket és úgy döntünk, inkább más könyvelővel folytatnánk a munkát. Ez sajnos nehézségeket okoz, hiszen év közben az ügymenet átadása további feladatokat ró a régi és az új könyvelőre is. Emiatt – amennyiben lehetőség van rá és nem égetően sürgős az új könyvelő alkalmazása – érdemes megvárni az évváltást. A könyvelő lecserélését a legtöbb esetben a túlterheltség indokolja; ilyen esetben sajnos előfordulhat, hogy a vállalkozó számára fontos kérdésekre nem érkezik válasz időben, késik a nyomtatványok kiállítása vagy lassan reagál a gyors cselekvést követelő esetekben.

Hasonló hírek

Tíz plázában bezár az Alexandra – az online piacban bíznak

info

Varga szerint ambiciózus vállalkozásokra van szükség

info

Különleges agrárvállalkozás Bócsán

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!