Hirmagazin.eu
Főoldal » Jól reagált az Opel, a prémium-gyártók a veszteséget számolgatják
Autók - motorok - hajók

Jól reagált az Opel, a prémium-gyártók a veszteséget számolgatják

Az Opel, a kis presztízsű középkategóriás autók gyártója több, mint 20 éven át veszteséges volt.

Az év első felében azonban 700 millió eurós nyereséget mutatott ki, miközben a prémium-kocsik gyártói, a Daimler és a BMW, milliárdos veszteségeket könyvelnek el.

A meglepő fejlemény azt mutatja, hogy az immár a francia PSA konszernhez tartozó Opel irányítói jobban reagáltak az iparág gyors és mélyreható változásaira.

A Daimlernél a fő ágazatban, a személyautó gyártásban 3 százalékkal estek vissza az eladások és 670 milliós a veszteség, a kis-teherszállítóknál még nagyobb. Ehhez járulnak a dízelbotrány miatti milliárdos kártérítések, a problémák a légzsákokkal, a szállítási késedelmek az amerikai gyárak gondjai miatt. A stuttgarti konszern mindenesetre a teljes év viszonylatában 3-5 százalékos operatív nyereséget vár az eladások után. Sokkal többre a BMW sem számít.

Párhuzamosan a PSA-nál és az Opelnél úgy alakulnak a nyereségek, ahogyan korábban a prémium-márkáknál. Bár a konszern első félévi forgalma 0.7 százalékkal 38 milliárdra csökkent, az operatív nyereség így is 3 milliárdra nőtt, ami 8.7 százalékos profitot jelent. Az Opelnél, ahol 2026-ra tűzték ki a 6 százalékos nyereséget, ezt várhatóan már az idén elérik.

A sikerek mögött Carlos Tavaresnek, a PSA főnökének takarékossági politikája rejlik. Azzal hozta vissza pár évvel ezelőtt a PSA-t a csőd széléről és ezt alkalmazza az Opelnél is. A logisztikától a kutatáson át a gyártásig mindent átvilágítanak és optimalizálnak – ami a német gyárakban 3.700 munkahely leépítését jelenti. (Forrás: Süddeutsche Zeitung)

auoblog

Hasonló hírek

Újabb szoftverproblémát tártak fel a Volkswagennél

Edit

A nap képe: A legkevesebbet futott Chevrolet Corvette Z06

Géza

Riasztást adott ki a vállalat: veszélyes autók százezreit hívják vissza

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------