Image default
Külföld

Jól ismerte a helyi imám a manchesteri elkövetőt

Folyamatosak a házkutatások Nagy-Britannia szerte, eddig négy embert tartóztattak le a merénylettel összefüggésben.

Négy embert vettek őrizetbe Dél-Manchesterben a hétfő éjjeli merénylettel összefüggésben – számolt be a Híradó helyszíni tudósítója. Nagy valószínűséggel az elfogottak egyike a 22 éves, líbiai származású, de Manchesterben született Salman Abedi bátyja. Egyes hírek szerint a két férfi együtt radikalizálódott.

Egy további személyt a londoni Stansted repülőtéren vettek őrizetbe terrorcselekmény előkészítésének gyanújával, ez illető épp Törökországba akart utazni.

Védte az Iszlám Államot

A sajtó megkereste a helyi imámot is, aki elmondta, hogy ismerte az elkövetőt, s többször vitába is keveredett vele, mert az védte az Iszlám Államot. Salman Abedi bátyja ugyanakkor nem látogatta rendszeresen a mecsetet, csak önkénteskedett.

Folyamatosan érkeznek a megemlékezők

Ahogyan az az M1 Híradójának felvételein is jól látható, az emberek folyamatosan érkeznek a Manchester főterére, hogy leróják kegyeletüket. A legfrissebb jelentések szerint sikerült az összes áldozatot azonosítani, és értesítették a szülőket is, akik nem tudták, hogy hol vannak gyermekeik. Annyit lehet eddig tudni, hogy sok a fiatal áldozat, a legutóbb bejelentett halott is egy 15 éves lány. Egy szülőpár is van az áldozatok között, éppen gyermeküket várták, mikor a robbanás történt – jelentette az M1 helyszíni tudósítója.

Jól ismerte a helyi imám a manchesteri elkövetőt

M1

Hasonló hírek

Hamufelhőket lövell az Anak Krakatau, emelték a riasztás szintjét

Géza

Ha ezt a hangot hallod a repülőn, akkor sajnos joggal pánikolsz

Mazsi

Menekültszállóról látták el droggal a kiskorúakat a migránsok

Mazsi