Hirmagazin.eu

Jöhet a névre szóló vonatjegy, és a csomagellenőrzés felszállás előtt?

 Aktuális hírek
  • Óriási örömhírt jelentett be Szabó Zsófi, nem korai ez még? Hamarosan fenekestül felfordul a fiatal műsorvezető élete! Földöntúli boldogságról tanúskodik Szabó Zsófi legfrissebb Facebook-bejegyzése! A fiatal műsorvezető még 2016 őszén fogadott örök hűséget párjának, a lovassportokban jeleskedő Zsolttal azonban az...
  • Tízmilliós, erotikus műkincseket rejt Friderikusz villája Friderikusz Sándor különleges hobbinak hódol. Értesülésünk szerint erősen vonzódik az erotikus festészethez, sok milliót hajlandó fizetni egy-egy ilyen műalkotásért. Eddig csak kósza pletykákat lehetett hallani arról, hogy a rejtőzködő életet...
  • Gáspár Bea gyógyíthatatlan? Már külföldön keres neki orvost Győzike Hónapokkal ezelőtt kezdődött Bea asszony kálváriája. Mint kiderült, Gáspár Győző felesége pajzsmirigy-alulműködésben szenved, ami miatt már 35 kilogrammot hízott. Saját bevallása szerint alig eszik, de ha megiszik egy pohár vizet,...
  • Felfoghatatlan kegyetlenség, nőkre támadt a magyar énekes Teljesen kifakadt! Barátai sem tudják, mi lelte az énekest. Teljesen kiborult Király L. Norbi! Az énekes a Facebook-oldalán írta ki magából gondolatait egy rendkívül kényes témában. Nyomdafestéket nem tűrő szavakkal...
  • Újra szíve miatt kínlódik Balázs Fecó! A szélsőséges időjárás megkeseríti a szívpanaszokkal küzdő emberek életét is. A Kossuth-díjas énekes is szenved. A 66 éves énekesnek az utóbbi időszakban kétszer is kés alá kellett feküdnie szívpanaszai miatt....

Jöhet a névre szóló vonatjegy, és a csomagellenőrzés felszállás előtt?

Jöhet a névre szóló vonatjegy, és a csomagellenőrzés felszállás előtt?
augusztus 30
06:42 2015

forrás: MTI

Megerősítik a nemzetközi vonatok biztonságát Európában – jelentette be Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter szombaton, nyolc nappal az Amszterdam és Párizs között közlekedő szuperexpresszen történt lövöldözés után.

Belgium, Franciaország, Hollandia, Luxemburg, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Spanyolország és Svájc belügyminiszterei szombaton tárgyaltak Párizsban, és a tanácskozás után kiadott közös nyilatkozatban az utas- és csomagellenőrzés megerősítésére, a névre szóló jegyek bevezetésére és fokozottabb járőrözésre szólítottak fel a főbb nemzetközi vonatokat illetően.

hirmagazin_2015-08-30_064204
“Nélkülözhetetlen, hogy összehangolt és egyidejű ellenőrzéseket folytassanak bizonyos útvonalakon” – mondta Cazeneuve, hozzátéve, hogy a találkozón résztvevő országok fokozni akarják a titkosszolgálati együttműködést a feltételezett dzsihadisták ügyében.

A tanácskozás zárónyilatkozatában arra sürgették az Európai Bizottságot, hogy az év végéig szigorítsa a fegyvertartásra vonatkozó szabályokat.

Szakértők szerint lehetetlen minden egyes utast és csomagot ellenőrizni az európai vasúthálózat megbénítása nélkül. “Nem akarunk teljes, átfogó utas- és csomagellenőrzést Németországban vagy Európában” – hangsúlyozta Thomas de Maiziere német belügyminiszter, rámutatva, hogy a fő kérdés a célzott együttműködés javítása és a gyanús személyekről szerzett információk cseréjének tökéletesítése.

Az Amszterdam és Párizs között több száz kilométeres sebességgel közlekedő Thalys expresszvonaton a lövöldözés Belgium területén történt. A vonatot Arras észak-franciaországi város pályaudvarán leállították, ahol az utasokat evakuálták. A sebesültek között egy-egy francia, brit és amerikai volt. A lövöldözőt két szabadságos amerikai katona és egy diák dulakodás után ártalmatlanná tette, majd a rendőrség letartóztatta.

A géppisztollyal, automata pisztollyal és késsel felfegyverkezett támadó francia rendőrségi források szerint Ajjúb al-Kazzáni, egy 26 éves marokkói férfi. A lövöldöző férfi minden valószínűség szerint kapcsolatban állt a radikális iszlám mozgalommal.
A Belgium, Franciaország, Hollandia és Németország között közlekedő Thalys vonatokon a Párizst Londonnal és Brüsszellel összekötő Eurostar-járatokkal ellentétben nem világítják át a csomagokat.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Hasonló hírek

Hirdetés
tűzvédelem
loading...

Kövessen minket!

Hirdetés
Hirdetés
securiton-tűzvédelem

Értékesítő állások

Hirdetés
Dr. Jánky György

Állások

Hirdetés

Hirdessen felületeinken

Google fordító

MTI

mti felhasználó a hírmagazin
WordPress Lightbox