Hirmagazin.eu
Főoldal » Jöhet a fizetős Facebook?
Technika, kommunikáció

Jöhet a fizetős Facebook?

Gyanakodnak a felhasználók, mióta megváltozott a közösségi oldal belépési felületének szövegezése.

Az elmúlt évek során (legutóbb épp hogy csak pár hete) többször is felbukkant egy hoax arról, hogy a Facebook fizetőssé válik. A félrevezető információ rendszerint körüzenetekben szokott terjedni a Messengeren, vagy facebookos bejegyzésekben a hírfolyamban. Néhány gyanús jelet figyelve azonban mindig bebizonyosodik, hogy az üzeneteket sosem a közösségi oldal indítja, és egyszerűen butaságról van szó.

A pletykáknak persze némi táptalajt adott, hogy a Cambridge Analytica-botrány után Mark Zuckerbergnek kongresszusi meghallgatásokon kellett felelnie, ahol érintőlegesen utalást tett arra, hogy a legnagyobb közösségi oldal talán gondolkodik egy fizetős verzión – erre utalt legalábbis, hogy válaszában Zuckerberg úgy reagált az egyik szenátor kérdésére, hogy a Facebooknak mindig lesz egy olyan változata, ami ingyen elérhető az emberek számára.

Az új regisztrációs felület. Forrás: 24.hu

Az internet egyes fórumain ismét aktuálissá vált a kérdés, hogy lesz-e fizetős Facebook, és erre maga a közösségi oldal adott okot. A Business Insider kiszúrta, hogy a Facebook főoldalán látható regisztrációs felület megváltozott. A legszembetűnőbb, hogy míg régen feketén-fehéren ott állt az „ingyenes és az is marad” szlogen, ehelyett mostanra már azt látjuk, hogy „Gyors és egyszerű”.

És a régi felület. Forrás: 24.hu

Eddig két teória vetődött fel ezzel kapcsolatban. Az egyik, hogy valóban elképzelhető valamilyen fizetős csomag előkészítése, de ez nem jelenti, hogy nem lesz ingyenes változat is, ahogy eddig. Emlékezzünk csak rá, a YouTube-on is van reklámmentes verzió havidíjért cserébe, és bizonyosan lennének olyan Facebook-felhasználók, akik szívesen fizetnének azért cserébe, hogy ne bukkanjanak fel folyamatosan reklámok, miközben görgetik a falukat.

A másik feltételezés szerint az Európai Unió irányelvei miatt kellett változtatni a szövegezésen, melynek értelmében a felhasználói adatok is fizetőeszköznek tekinthetők.

Ha józan ésszel belegondolunk, mi magunk tényleg nem ingyen használjuk a Facebookot, hiszen adatainkkal fizetünk, amiből aztán pénzt csinál a vállalat fejtette ki José Antonio Castillo, digitális jogi szakértő a Business Insidernek.

A Business Insider ezzel kapcsolatban megkereste a Facebookot is, akik egyelőre nem kommentálták a változtatást.

(Kiemelt kép: AFP)

24

Hasonló hírek

Újabb átverés a Facebook-on – nem igaz az adatvédelmi szabályokkal kapcsolatos megosztás!

info

Bréking: mégis kivonulhat a Telenor Magyarországról!

Géza

Vigyázz! A Facebook nevében lopják a jelszavad!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------