Hirmagazin.eu
Főoldal » Jogerős: csalás miatt felfüggesztett börtönre ítélték Tarjányi Pétert
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Jogerős: csalás miatt felfüggesztett börtönre ítélték Tarjányi Pétert

Csalás miatt jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértőt, a Zoom.hu tulajdonosát múlt hét szerdán a Fővárosi Ítélőtábla – tudta meg a PestiSrácok.hu.

A táblabíróság ugyanakkor azt is kimondta, az elsőfokú bíróság ítéletével ellentétben a kár nem 441, hanem 66 millió forint. Futó Barnabás, Tarjányi Péter védője portálunknak úgy nyilatkozott, felülvizsgálati indítványt fognak benyújtani a Kúriához.

Jogerősen két év felfüggesztett börtönre ítélte csalás miatt Tarjányi Pétert múlt hét szerdán a Fővárosi Ítélőtábla – értesült a PestiSrácok.hu. Tarjányi 2010-ben került a szentesi Petőfi szálloda felújítása kapcsán elszámolási vitába a Demján-cégcsoporthoz tartozó Arcadom Zrt.-vel, amelynek eredményeként Tarjányi és két társa ellen 2011 júliusában feljelentést tettek 441 millió forintos csalás gyanújával, a BRFK nyomozást indított, majd az ügyészség 2013-ban emelt vádat az ügyben.

Jóval kevesebb a kár

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2018. januárjában az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék két év felfüggesztett börtönre ítélte az ismert szakértőt. Az elsőfokú bíróság emellett arra kötelezte Tarjányit és két társát, hogy az Arcadom javára kamatokkal együtt közel 800 millió forint fizessen meg. A fellebbezések után a másodfokú bíróság azonban ezt a döntést megváltoztatta. Ugyan a két év börtönt próbaidőre felfüggesztve a bíróság helyben hagyta, ám azt is megállapította, hogy a feljelentő Arcadom Zrt., a nyomozást folytató BRFK, illetve a Fővárosi Törvényszék súlyosan tévedett, elszámolta magát 375 millió forinttal, így a kár nem 441 millió, hanem 66 millió forint.

A Kóriához fordulnak

Dr. Futó Barnabás, Tarjányi Péter védője portálunknak hangsúlyozta, nem ért egyet a másodfokú bíróság döntésével, mivel a vizsgálat során a szakértőként bevont Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelezte, hogy az említett 66 millió forint nem került Tarjányiék számláira, az a a feljelentő bankjának számláin landolt, így jogi lépésként a döntés felülvizsgálatát fogják kérni a Kúriától. A több mint nyolc éve tartó ügyben az ügyvéd azt is furcsállottahogy a valós pénzmozgások bírálatával csak a táblabíróság foglalkozott, hét és fél évig ez sem a nyomozóhatóságnak, sem az ügyészségnek, sem az első fokon eljáró bíróságnak nem jutott eszébe. Azt, hogy a feljelentő Arcadom miért nem volt tisztában a pénzmozgások mértékével, Futó Barnabás nem kívánta kommentálni. A védő megjegyezte, a másodfokú ítélet írásos kézhezvétele után reagálni fognak az ott szereplő állításokra.

Vezető kép: ATV

Forrás: PS (pestisracok.hu)

Hasonló hírek

Van remény? Fontos döntést hoztak meg a két éve Tiszába zuhant Vitéz Barbara szülei

Mazsi

A Kőszegi Rendőrkapitányság az állampolgárok segítségét kéri.

info

Élve gyújthatták fel a pesti angoltanárt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------