Főoldal » Jó hír, Magyarország rajta sincs a globális terrorizmusindexen
Külföld

Jó hír, Magyarország rajta sincs a globális terrorizmusindexen

Vi­szont sok eu­ró­pai or­szág igen. Egy auszt­rál köz­pontú agy­tröszt 84 ál­la­mot vizs­gált meg és ebből ké­szí­tett egy ve­szé­lyes­ségi rang­sort.

Megnyugtató listát találtunk, amit globális terrorizmusindexnek neveznek. Ezt a Gazdaság és Békeintézet /Institute for Economics and Peace (IEP) / ausztrál központú globális agytröszt jelentette meg és azt mutatja meg, hogy melyek a világ terrorizmus által legveszélyeztetettebb országai.

A listában az a jó, hogy rajta sem vagyunk! A felsorolt 84 állam között viszont szerepel sok európai ország is. 

Ami az alábbi 56 országot illeti, a legrosszabb, tehát a legveszélyesebb hely jelenleg Irak, Afganisztán, Nigéria és Szíria.A 28. helyen szerepel Nagy-Britannia, a 30. Franciaország és kissé meglepő módon a 34. Oroszország. A terror által veszélyeztetett országok listáján a 39. jelenleg Németország, majd Görögország, Belgium és az 50-51. helyen Spanyolország és Svédország.

Jó hír, Magyarország rajta sincs a globális terrorizmusindexen

Nem véletlenül foglalkozott ezzel a rangsorral egy ír online lap. Írország ugyanis rögtön a legveszélyeztetettebbek után, de már Olaszország, Ausztria és Dánia előtt szerepel a rangsorban.

A jelentés elkészítői szerint habár a halálos áldozatok száma csökkent, a terrorista incidensek száma 282-re nőtt Európában, szemben az előző évi 253-mal. 2017-ben az elmúlt húsz évet tekintve is a legtöbben haltak meg Európában különböző terrorista műveletekben.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Felháborító! A migránsok már az európai emberrel (is) kereskednek! Oszd meg!

Géza

Ez már az EBESZ-nek (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) is sok volt

Géza

Jóváhagyták az új görög mentőcsomagot

info