Főoldal » Jó hír a hűtőszekrények éjszakai fosztogatóinak
Egészség - betegség

Jó hír a hűtőszekrények éjszakai fosztogatóinak

forrás: hirado.hu

Sokakkal előfordul, hogy éjszakánként rájárnak a hűtőre. Lehetetlennek tűnhet, de ezzel az evéskényszerrel is meg lehet birkózni.

Nem kell lakatot szerelnünk a hűtőnkre csak azért, hogy éjszaka ne tudjunk kutatni pár falat után. A falásrohamok sokunk életét keserítik meg nap, mint nap, azonban, ha felismerjük a problémát, igenis tehetünk ellene. A megoldás kulcsa igen egyszerű és könnyen kivitelezhető, de persze elszántságra ez esetben is szükség van.

éjszakánként rájárnak a hűtőre
A falásrohamok elkerülhetőek a reggeli beiktatásával. Fotó: Rex Features

Ezt jelzi nekünk az éhség

Ha a testünk feldolgozta az elfogyasztott ételt és italt, akkor kialakul az éhségérzet. Ez azt jelzi, hogy semmit nem raktároztunk el, tehát az elfogyasztott táplálékot teljes egészében felhasználtuk. Az éhség jelzi számunkra, hogy mindent jól csináltunk, mert pont annyi kalóriát fogyasztottunk, amennyire szükségünk volt. Persze ezt nem szabad összekeverni a sütemények utáni éhséggel, ugyanis ezek a könnyű desszertek hirtelen megemelik a vércukorszintet, ami később ugyanolyan hirtelen le is csökken. Ez pedig nagyfokú éhséget eredményez – ám ez Teremy Alex, testsúlycsökkentő tanácsadó szerint inkább a hízással hozható kapcsolatba.

Az éjszakai éhség

Ugyan elméletben az éhségérzet pozitív, de a mindennapokban inkább csak megnehezíti az éjszakákat. De mi okozza ezt a kellemetlenséget?

Gyakorlatilag a reggeli étkezés hiánya felelős az éjszakai falásrohamokért. Ha sokáig nem reggelizünk, akkor a testünk megszokja ezt, és nem is leszünk éhesek reggelente. Azonban éjszaka annál inkább! Ennek hatására pedig gyakran elveszíthetjük az önkontrollt, és a hűtő kifosztásába kezdünk. Még ha nem is vagyunk éhesek, a reggeli falatozás segíthet elkerülni ezt az étkezési problémát és hozzájárulhat a tartós fogyáshoz.

Árulkodó jelek, amikből lehet tudni, hogy valamit rosszul csinálunk

Ha a napi bevitt kalóriamennyiség nagy részét éjszaka fogyasztjuk el, az alapból gyanús, de a fejfájás, az ingerlékenység, a rosszul alvás is mind azt jelzik, hogy rendszertelenség uralkodik a mindennapjainkban. Sokak szerint az ördögi kört nehéz megtörni, hiszen, ha éjszaka tele esszük magunkat, akkor reggel már nem vagyunk éhesek, de a másnapi bűntudat miatt sem fogunk leülni a reggelizőasztal mellé. Pedig pontosan itt lehetne nyakon csípni a problémát, mert az, hogy a legfontosabb étkezést kihagyjuk, még nem teszi jóvá az esti konyhatúránkat.

Meg kell érteni az összefüggéseket, csak így tudunk segíteni magunkon. Ha éjszaka járunk rá a nassolni valókra vagy a vacsora maradékára, akkor a szervezetünket olyan plusz megterhelésnek tesszük ki, ami az alvásminőségünket is befolyásolhatja. Másnap nyúzottak leszünk és ahelyett, hogy a napi stresszt redukálnánk, csak saját magunknak csináljuk a bajt.

éjszakánként rájárnak a hűtőre
Csak egy kis joghurt vagy egy falatka sajt? Ne álltassuk magunkat, ez nem egészséges! Fotó: Puzzlepix

A rossz szokásainkkal leghamarabb úgy szakíthatunk, ha megtervezzük a napi étkezésünket. Hangsúlyt kell fektetni a napszakoknak megfelelő táplálkozásra, hogy így elkerülhessük az éjszakai nassolást. Falatozzunk reggel is, és indítsunk lendületesen a napot. Amennyiben tartós fogyást szeretnénk elérni, akkor a tudatosságot és az odafigyelést kell előtérbe helyeznünk.

 

Hasonló hírek

Most az egyszer hallgattam Gyuri bácsira, a bükki füves emberre: elmúlt az ízületi gyulladásom…

Mazsi

Az asszony, aki visszaveszekedte a férjét az életbe

Edit

Ezért ébredsz fel az éjszaka közepén és forgolódsz álmatlanul

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------