Életmód hírek

Jim Carrey hitelesen fogalmazta meg, hogy mi a depresszió. Könnyekig meghatódsz, ha elolvasod!

Jim Carrey hitelesen fogalmazta meg, hogy mi a depresszió. Könnyekig meghatódsz, ha elolvasod!

Jim Carrey-ről a komikus szerepek sztárjaként ismert színészről kevesen gondolnák, de évekig súlyos depresszióval küzdött. A híres színész tudja, hogy mennyire nehéz legyőzni közömbösségbe taszító veszélyes betegséget. Ha az ember elveszíti életigenlését, akkor bizony nehezen tud újra talpra állni.

A 90-es években közkedveltté vált színész először 2004-ben beszélt nyíltan a depressziójáról.

Amikor Jim 12 éves volt könyvelő édesapja munka nélkül maradt, ezért 16 éves korában abba kellett hagyja az iskolát, hogy besegítsen a családi kasszába. 20 éves korában először jelentkeztek nála a depresszió tünetei, amiket megpróbált figyelmen kívül hagyni, és inkább valami építő jellegű dologra koncentrált.

21 éves korában már szerepelt a The Tonight Show-ban.
“A kétségbeesésre az egyetlen megoldás, hogy tanulj, vagy alkoss valami újat.

Ha nem adod át magad a lehangoltságnak, kétségbeesésnek, akkor nem veszel el”-mondta Jim Carrey.

“Ebben a pillanatban nem vagyok depressziós. Nem érzem és nem tapasztalom a depressziót. Évekig megvolt, de most, amikor esik az eső, akkor esik, de nem állandósul.

Nem marad elég sokáig ahhoz, hogy alámerüljek benne és belefulladjak.”

“Az egész az ego játékáról szól: a vágy, hogy szeretnél lenni “valaki”, hogy fontos legyél a világban. A valóságban ez a típusú önkeresés nagyon sok fájdalmat, és csalódást okoz. Három oka lehet annak, hogy nehezen találjuk meg önmagunk:

Éles különbséget teszünk önmagunk, és azok között, akik nagyban eltérőek, mint min.

Az ego belevisz a megtévesztés játékába, és úgy gondoljuk, hogy a személyiségünk, és a körülmények változatlanok kell mindig maradjanak.

Ennek következtében pedig állandóan nyugtalanok leszünk, és azt fogjuk érezni, hogy valami hiányzik még az életünkből. A szenvedés ellenmérge az, hogy felismerjük az elégettségnek semmi köze nincs ahhoz, hogy vagyunk-e valakik, az csak az ego játéka.

Úgy kell tekinteni a depresszióra, mint egy mély pihenésre, néha a testnek szüksége van arra, hogy kipihenje azt a személyiséget, akit állandóan el akarunk játszani”-mondta JIm Carrey a depresszióval való küzdelméről.

Forrás: tudasfaja.com

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Szeretsz sütni? És tepsit tárolni?

info

Vigyázz, hogy kivel ülsz egy asztalhoz!

info

Ez az oka annak, ha egy gyerek lop

Edit