Hirmagazin.eu
Főoldal » Jelentősen nőtt az üzletek bevétele csütörtökön és pénteken
Gazdaság

Jelentősen nőtt az üzletek bevétele csütörtökön és pénteken

hirmagazin 2015 05 27 071732
2015. 05. 27. – 07:10
forrás: MTI

Jelentősen átrendezte a vásárlói szokásokat, de összességében nem vetette vissza a kiskereskedelmi forgalmat az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartása – írja a Népszabadság a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által közölt, a hivatalhoz bekötött pénztárgépek adatai alapján.
A vasárnapi forgalom jelentősen csökkent, átlagosan a felére-harmadára esett a korábbi időszakhoz viszonyítva. Míg az év elején még 11-14 milliárd forintot hagytak a vásárlók az üzletek pénztárainál a hét utolsó napján, addig március végétől öt-hatmilliárdra zuhantak a vasárnapi költések.

Csütörtökön és pénteken azonban jelentősen nőtt a forgalom: miközben korábban ezen a két napon átlagosan 20-25 milliárd forintot költöttek el a vevők, addig a március közepén életbe lépett vasárnapi zárva tartás nyomán a forgalom 30 milliárd körüli szintre emelkedett.

Mindezek eredményeként a kiskereskedelmi költés összességében nem változott. Míg az év első két hónapjában átlag heti 145-150 milliárd forintot mért a NAV, márciusban és áprilisban 150 milliárd forint körül alakult az átlagos heti forgalom – írja a Népszabadság.

Hasonló hírek

Hamisan cimkézett virsliket buktattak le a fogyasztóvédők

Géza

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten

info

Ötven új munkahely a Hirtenbergernél

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!