Hirmagazin.eu
Főoldal » Jelentős fejlesztések indulnak a Magyar Honvédségben
Belföldi hírek

Jelentős fejlesztések indulnak a Magyar Honvédségben

A kormány célja, hogy a hazánk védelmére önállóan is képes honvédséget hozzon létre és erre utal a jövő évi költségvetésben az erre a célra szánt összeg is, amely korábban soha nem volt ekkora.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter. (MTI Fotó: Soós Lajos)

Benkő Tibor vezérkari főnök honvédelmi miniszterré kinevezésével a rendszerváltoztatás óta először több, mint 40 év szolgálati múlttal rendelkező tábornok irányítja a honvédség teljes korszerűsítését – derült ki a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorából.

Benkő Tibort 43 évvel ezelőtt a technika iránt való érdeklődés és szeretet vonzotta a katonai pályára. Szakmunkás tanulóként kezdte, majd 1975-ben jelentkezett a Kossuth Lajos Katonai Főiskola tábori, tüzér és rakétaparancsnoki szakára. Úgy vélte azzal, hogy honvédelmi miniszterré választották, mindaz a tudás, amelyet 40 évvel ezelőtt elsajátított, most kiteljesedhet.

Példaként és elismeréssel gondol azokra a katonákra, akiknek köszönhető, hogy a Magyar Honvédség és többek között ő maga is elérhette a jelenlegi eredményeket. A honvédelmi miniszter megemlítette a ma szolgálatot teljesítő katonákat is, akik tisztességesen és becsületesen megállják a helyüket akár kiképzési, akár pedig békefenntartói feladatokban a határon túl. Hozzátette, a déli határ mentén jelenleg is teljesítenek szolgálatot magyar katonák, akik Magyarország határainak védelmét biztosítják.

A rendszerváltoztatás óta ez az első alkalom, hogy a honvédség berkeiből kerül ki a honvédelmi miniszter. Ennek természetesen megvannak az előnyei a miniszter szerint, hiszen 40 éves tapasztalatának köszönhetően igen jól ismeri a Magyar Honvédség munkáját és feladatait.

Stratégiai cél a honvédség erősítése

A kormány stratégiai célként tűzte ki a Magyar Honvédség erősítését és fejlesztését, mégpedig olyan szinten, hogy önállóan is képes legyen megvédeni Magyarországot szükség esetén. Benkő Tibor szerint a honvédségnek nemcsak a korszerű technikai eszközök használatának elsajátításában kell helyt állnia, de olyan katonákra van szükség, akik teljes egészében elkötelezettek hazájuk iránt és szembe tudnak nézni a kor kihívásaival és követelményeivel.

Benkő Tibor elmondta, mind a kormány, mind pedig a honvédség részéről érzi azt a támogatottságot, amelyekkel a kitűzött célokat el lehet érni, melynek értelmében egy erős, modern, ütőképes és korszerű honvédséget kell létrehozni, amely ebben a régióban képes vezető pozíciót betölteni és képes az országra néző veszélyekkel és kihívásokkal szemben a feladatokat eredményesen megoldani.

Röszke, 2015. szeptember 14.
Katona a magyar-szerb határon, az ideiglenes biztonsági határzár mellett, a Horgos-Szeged vasútvonal közelében, Röszke térségében 2015. szeptember 14-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Jelentős fejlesztések várhatóak

A jövő évi költségvetésben majdnem 86 milliárd forinttal több jut a honvédség fejlesztésére, amely összesen 513 milliárd forint. Ennyit még sosem fordítottak e terület fejlesztésére. A miniszter elmondta ebben az összegben benne van a katonák ellátása, illetmények és személyi juttatások. De ebből az összegből fedezik a katonák képzését, felvételét, megtartását és utánpótlását, illetve a haderőt is ebből fejlesztik. A haderőfejlesztés jelentős eszközbeszerzésekkel is jár, amely már elkezdődött és eredményesen halad előre – hangsúlyozta Benkő Tibor.

A katonák újabb, korszerűbb ruházatot kapnak, emellett hazai bázison tervezik a katonák egyéni fegyverzeti ellátását is, erre a célra szolgál a Kiskunfélegyházán felépített gyár, amely jövő évtől kezdheti meg a kézifegyver gyártását. A légierő is jelentős fejlesztéseken megy majd keresztül, szeptembertől a hazai pilótaképzés is elindul. Kormánydöntés született abban is, hogy meg kell kezdeni az új helikopter flotta beszerzését is. A szárazföldi haderő is változásokon megy majd keresztül, fejlesztik a tüzérségi eszközöket és kicserélik a harci járműveket, de a kibervédelmi képesség megteremtésébe is nagy hangsúlyt fektetnek – sorolta a honvédelmi miniszter.

Forrás: Kossuth Rádió

Képek: MTI, hirado, magyarhonvedseg

 

 

Hasonló hírek

Kálmán Olga a DK főpolgármester-jelöltje

Mazsi

Globális katasztrófa: leállt a Facebook és az Instagram is

Géza

Kósa: a nok a Fidesz otthonteremtési programjának harmadik pillére

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!