Image default
Belföldi hírek

Jégpálya az utakon – koccanások mindenütt

forrás: hirado.hu

Ónos eső miatt adott ki figyelmeztetést szinte az egész országra a meteorológiai szolgálat, sok a baleset országszerte. A rendőrség fokozott óvatosságot és türelmet kér az autósoktól. Csúszósak a járdák is, sokan kerültek kórházba törésekkel, zúzódásokkal.

Összefüggő jégfelület alakult ki több országúton, sok a baleset. Számtalan autó csúszott árokba vagy koccant egymásnak – hangzott el az M1 híradójában. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rövid idő alatt hét baleset is történt az M3-as autópályán Mezőkeresztes és Mezőnagymihály térségében. Mosonmagyaróváron egy busz csúszott az árokba, az ónos eső miatt a mentés is akadozott.

Jégpálya az utakon - koccanások mindenütt

A rendőrség arra figyelmezteti az autósokat, hogy az útviszonyoknak megfelelős sebességgel közlekedjenek és feltétlenül tartsák be követési távolságot.

Jégpálya az utakon - koccanások mindenütt

Közben egyre többen kerülnek kórházba amiatt, mert elesnek a járdákon. A baleseti sebészeteket leginkább ficammal, törésekkel, zúzódásokkal keresik fel.

Az esti órákig főként a középső országrészben várható változó halmazállapotú csapadék, így továbbra is számítani kell ónos esőre. Az előrejelzések szerint kedden a tartós, sűrű köd nehezíti majd a közlekedést.

 

Hasonló hírek

Kényszerleszállást hajtott végre egy Gripen

info

Tüntettek a Városligetben, 12 embert előállítottak

Edit

Alapjaiban kell újragondolni az uniós biztonságpolitikát – mondta a szakértő

Edit