Hirmagazin.eu
Főoldal » Jéggé fagyott ősembert találtak a Himalája egyik barlangjában! – VIDEÓ
Tudástár - minden érdekesség

Jéggé fagyott ősembert találtak a Himalája egyik barlangjában! – VIDEÓ

Egy cso­port hegy­má­szó buk­kant a bar­langra, mi­köz­ben a ne­páli Hi­ma­lája hegy­ség egyik csú­csát akar­ták meg­mászni. Meg­der­med­tek a ré­mü­let­től, ami­kor a meg­fa­gyott ős­em­ber far­kas­sze­met né­zett velük.

Norvég, és svéd hegymászók egy csoportja 65 üregből álló barlangrendszerre bukkant a Himalájában. Kíváncsiságukat nem tudták legyőzni, hiszen valószínűleg olyan üreget fedeztek fel, amiben még nem járt ember, vagy ha igen, az nagyon-nagyon régen lehetett. Ugyanis a barlang olyan helyen volt, ahová ők is csak nagy nehézségek árán jutottak fel és a bejutási lehetőséget is egy korábbi lavina nyitotta meg. Bemerészkedtek az üregbe, hogy felmérjék, mielőtt tovább indulnának… Arra azonban nem számítottak, hogy a barlang egykori lakóját otthon találják.

Jéggé fagyott ősembert találtak a Himalája egyik barlangjában! - VIDEÓ

Az egyik belső teremben egy jégbe fagyott ősember nézett velük farkasszemet. Az elsődleges vizsgálatok szerint az ősi emberféle egy felnőtt Homo Habilis lehet, aki nagyjából 1,4 millió éve élt a pleisztocén időszakban… A tetem mellett kődárdát, és néhány tönkrement bőrtárgyat is találtak. A lelet elemzése jelenleg is zajlik.

Egyes szakértők szerint ez lehet a legrégibb jele az emberi életnek a régióban. Mások úgy vélik, hogy az ősi emberfaj néhány kisebb csoportja túlélhette társait, és nem halt ki, hanem a hegyekbe húzódott. Így könnyen lehet, hogy a barlangi ember nem 1,4 millió, hanem csak pár ezer éve van a jégbe zárva. Egyelőre csak a koponya sajtosságai és a fellelt tárgyak alapján becsülték meg a korát, a radikarbonos kormeghatározást még nem végezték el.

Jéggé fagyott ősembert találtak a Himalája egyik barlangjában! - VIDEÓ 1

Ha tényleg beigazolódik a maradványokról, hogy a Homo Habilis egy példánya, az fenekestül forgatja majd fel az ember elterjedéséről felállított elméleteket. Bár sokan kétkedéssel fogadják, hogy az ősi emberszabású ilyen messzire kerülhetett Afrikától, ahol eredetileg élt, és ráadásul ilyen zord éghajlaton is képes volt élni… Sok még tehát a kétség – írja a különös hírekkel foglalkozó disclose.tv portál.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Találmányaik megváltoztathatták volna a világot – Rejtélyes halált halt feltalálók (+videó)

Géza

Nap, mint nap ezt halljuk: migránstámadások… (+18)

Géza

Az ikerpár egyik tagja születéskor nagyobb volt -az orvosok hat évvel később jönnek rá miért + VIDEÓ

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!