Hirmagazin.eu
Főoldal » JAPÁNBAN KIDOLGOZTÁK AZ EMBERI SZERVEZET 3D-S, MŰANYAG ALAPÚ NYOMTATÁSÁNAK EGY OLCSÓBB ELJÁRÁSÁT
Egészség - betegség

JAPÁNBAN KIDOLGOZTÁK AZ EMBERI SZERVEZET 3D-S, MŰANYAG ALAPÚ NYOMTATÁSÁNAK EGY OLCSÓBB ELJÁRÁSÁT

EZ AZ ELJÁRÁS NEMCSAK LEHETŐVÉ TESZI AZ ORVOSOK SZÁMÁRA A PÁCIENSEK BETEGSÉGEINEK FELTÁRÁSÁT ÉS BEMUTATÁSÁT, DE GYAKORLATILAG KÖVETHETŐVÉ TESZI A LEGTÖBB  ROSSZINDULATÚ DAGANAT MŰKÖDÉSÉT, VÁLTOZÁSÁT IS.

TOKIO, julius 10. A TASSZ tudósítója, Igor Beljájev szerint a 3D-s nyomtatás legújabb módszere , amely lehetővé teszi az emberi szervezet felépítésének, pontos műanyag másának előállítását, sokkal olcsóbb, mint a jelenleg elterjedt gyakorlat. Ezt az új eljárást a japán tudományos élet szívének számító Cukuba város egyetemén a Dai Nippon Printing céggel való együttműködés keretében dolgozták ki. Az eljárás lehetővé teszi bármilyen méretű tumor nyomtatását, megkönnyítendő, hogy az orvosok megértsék mit és hogyan kell gyógyítani, vagy operálni.

Az eljárás nem csak azt teszi lehetővé, hogy a medikusok grafikusan ábrázolják a rosszindulatú daganatok elhelyezkedését, de lehetővé teszik a daganatok működésének, változásának figyelemmel kísérését.

” Például az orvos képes lokalizálni egy hasnyálmirigy rosszindulatú daganatát, nem feltétlenül “kinyomtatva” az egész hasnyálmirigyet, ami az eszközök megtakarítását eredményezi” hangzott el a Dai Nippon Printing-nél. A társaság specialistái szerint az operációs szimuláció menetének és következményének bemutatása sokkal jobban megnyugtatja a beteget, mert könnyebben megérti a gyógyulási folyamatot.

Az emberi szervezet 3D-s nyomtatása néhány éve létezik már a modern medicinában, de egy-egy alkotás költsége elérheti a sok ezer dollárt is. A japán tudósok javasolt módszere alapján egy máj kinyomtatása 300-400 ezer Jenbe (2,5 – 3,3 ezer $ ) kerül, ami körülbelül háromszor kevesebb, mint került az a korábbi technológiával. Az ergonómus, a pácienst nem károsító és gazdaságosabb eljárás a költségek csökkenésével jár. Tény, hogy egyetlen szerv létrehozásának ideje elérheti az egy hetet is, és a technikai színvonal jelenlegi szintjén egyelőre nem tudják lerövidíteni ezt az időt. Várható azonban, hogy az új eljárás széles körben elterjed már a jövő évben.

hirmagazin_2015-07-14_132222

AZ EMBERI CSONTVÁZ IPARI ELŐÁLLÍTÁSA 3D-S, BIOPOLIMERNEK NEVEZETT
VÁLTOZATBAN 2017-RE VÁRHATÓ

Forrás: http://tass.ru/nauka/2108730

Hasonló hírek

Csodálatos házi patika!

Mazsi

Visszatért a gyermekbénulás vírusa Európába

Edit

Intim higiénia gyerekkorban: Így előzzük meg a fertőzéseket! 

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------