Hirmagazin.eu
Főoldal » Japán motorolaj európai autókban
Autók - motorok - hajók

Japán motorolaj európai autókban

Japán motorolaj európai autókban

Amikor motorolajat keresünk az autónkban számos tényezőt kell figyelembe venni. Természetesen az első számú iránymutatást az autónk gépkönyve adja, hiszen ebben pontos leírás szerepel arról, milyen típusú olaj kerülhet az autónkba. Ha már tudjuk, hogy milyen olaj kell, jöhet a következő fontos kérdés, a márka. Régóta folyik róla a vita, hogy az olcsó olajok is jók-e vagy csak a prémium kategóriás márkákat érdemes az autóba tölteni. Persze ez nagyban függ az autónktól, de ahogyan autóabroncsból, úgy motorolajból is érdemes jól megválasztani, hogy milyet választunk.

A prémium márkákból is óriási a választék. Természetesen akadnak márkák, melyekből hamisítottat akadt a piacon az elmúlt években. Erre például a Castrol jó példa. Számos kereskedő le is vette az ilyen márkákat a kínálatából, hiszen a vásárlók is elveszítették a bizalmukat bennük. Persze kínálat azért maradt még bőven. Manapság már nemcsak az európai és amerikai gyártók termékeiből válogathatunk, hanem japán motorolajok is találhatók az európai piacokon, mint például az ENEOS, amely Japán elsődleges motorolaja.

JX Nippon Oil, az ENEOS márka megálmodója

Az ENEOS motorolaj a JX Nippon Oil cég terméke. A vállalat 1888-ban alakult, vagyis nemcsak Japán, de egész Ázsia legrégebbi és legnagyobb motorolaj gyártó vállalatáról van szó. A cég természetesen nem csak és kizárólag motorolaj tekintetében érdekelt, de az üzemanyag piacon is jelentős szerepet tölt be, elsősorban Ázsiában. A cég egy 13000 benzinkutat számláló hálózattal is büszkélkedhet, mely szintén ENEOS néven található meg. Emellett Ázsia legnagyobb energetikai gyártó kapacitásával rendelkezik.

A JX Nippon Oil emellett a fejlesztésekben és az innovációban is élen jár, Japánban vezető szerepet tölt be, de egész Ázsiában a piacvezető cégek között tartják számon. Közel 150 éves tapasztalattal rendelkeznek, és évről évre újabb fejlesztések látnak napvilágot a motorolajok tekintetében is. A világ egy legjelentősebb olajbeszállítójának számít, ugyanis a cég 14 autógyárnak szállít be olajat. Nemcsak japán és koreai autógyárakról van szó, hanem számos európai autógyárról is. A vállalat nemcsak beszállít a különböző autógyáraknak, de fejlesztéseket is végez, erre jó példa az ENEOS 0W20-as viszkozitású olaja, amelyet a cég kifejezetten a kis köbcentis benzines és hibrid japán autók számára fejlesztett ki.

Miért válasszuk az ENEOS motorolajokat?

Az ENEOS japán első számú motorolaja, de az európai piacokat is meghódította. Ennek oka, hogy a márka folyamatosan fejlődik, és csúcsminőségű alapolaj és adalék, illetve minőségi gyártás jellemzi. Számos előnyös tulajdonsággal bír, ami miatt érdemes ezt a márkát választani. Természetesen már az is elengedő indok lehet a kipróbálására, hogy a világ egyik legerősebb olajipari cége áll mögötte. Az ENEOS prémium minőségű olaj, ráadásul nem is hamisítják. Ár-érték arányban a hazai piacokon is előkelő helyet foglal el.

Emellett a ZP adalékok és a W-base alapolaj minősége garantálja, hogy valóban egy prémium kategóriás termékről van szó. Az sem elhanyagolható tény, hogy az ENEOS egy API SM minősítéssel rendelkező olaj, és az ára jóval kedvezőbb, mint más, hasonló minősítéssel rendelkező olajoké. Bár ez keveseknél szempont, de azt sem árt tudni, hogy az ENEOS olaja, hála az új technológiának, jóval környezetbarátabbak, mint más, kéntartalmú olajok. Elmondható tehát, hogy az ENEOS olajok a motor teljesítményét, fogyasztását figyelembe véve a környezetet is kímélik.

Mennyire népszerű az ENEOS a hazai piacokon?

Az ENEOS motorolajok 2009-ben kerültek be a hazai piacokra. Az első olyan olaj volt egyébként, amely API SM minősítéssel rendelkezett, ami 2010-ben Az Amerikai Egyesült Államok legmagasabb elismerése volt. Az elmúlt tíz évben több forgalmazó is bizalmat szavazott az ENEOS olajoknak, köztük a Fékmester autóalkatrész webáruház is. Az ő kínálatukban is számos ENEOS olajat találhatunk. Természetesen nemcsak a forgalmazók kedvelték meg a japán motorolajokat, hanem a vásárlók is.

Egyre többen választják az ENEOS motorolajokat, és a visszajelzések is arról tanúskodnak, hogy egy valóban jó ár-érték arányú, prémium kategóriás motorolajról van szó.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A régebbi autók tulajdonosai keressék fel szerelőjüket az új üzemanyagok miatt

Géza

Autósok figyelem! Fontos változás jön a magyar autópályákon! Mindenkit érint!

Géza

Műszerfal visszajelző lámpák

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!