Főoldal » Izrael légicsapásokkal torolta meg a rakétatámadásokat
Külföld

Izrael légicsapásokkal torolta meg a rakétatámadásokat

Izrael több tucatnyi légicsapással megtorolta szombat hajnalban a Gázai övezetben az előző esti rakétatámadásokat.

Palesztin biztonsági források közlése szerint a légicsapásokban megsebesült három palesztin, majd egyikük kórházba szállítása után meghalt.

Több hetes viszonylag nyugalmas időszak után palesztin fegyveresek az övezetből kilőttek tíz rakétát a közeli izraeli területekre. A Vaskupola nevű izraeli légvédelmi rendszer a tízből elfogott nyolcat, de a maradék kettőből egy lakóházba csapódott be a gázai határ közelében. Áldozatok nem voltak, csak anyagi kár keletkezett – közölte az izraeli hadsereg.

Megtorlásul az izraeli légierő számos olyan célpontot támadott az övezetben, amely ismeretei szerint az övezetet irányító radikális iszlamista szervezethez, a Hamászhoz tartozó katonai létesítmény. Noha egyetlen palesztin szervezet sem jelentkezett azzal, hogy fegyveresei hajtották végre a rakétatámadásokat, az izraeli hadsereg szerint végső soron a Hamász a felelős ezekért.

Palesztin egészségügyi források szerint a három sebesülés egy katonai kiképzőtábor területén történt, és egy huszonhét éves férfi halt bele sérülésébe.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Fókainvázió miatt kért segítséget egy kanadai város

Géza

Egészben nyelt le egy férfit egy 7 méteres piton – VIDEÓ

Mazsi

Terrortámadásként kezelik a melbourne-i késelést! Oszd meg!

Géza