Image default
Külföld

Izrael készen áll titkosszolgálati együttműködésre Szaúd-Arábiával Irán ellen

Izrael eszerint készen áll titkosszolgálati adatok megosztására is az említett országokkal. (إسرائيل: مستعدون لتعاون استخباراتي مع السعودية ضد إيران. في أول مقابلة من نوعها مع وسيلة إعلام سعودية قال رئيس الأركان الإسرائيلي الجنرال غادي إيزنكوت إن بلاده مستعدة لتبادل المعلومات والخبرات مع السعودية وما وصفها بالدول العربية المعتدلة لمواجهة إيران)

Gadi Eizenkot izraeli tábornok nyilatkozata szerint országa készen áll az információcserére és a tapasztalatok megvitatására Szaúd-Arábiával, valamint az általa mérsékeltnek nevezett arab államokkal az Iránnal való konfrontáció végett. Izrael eszerint készen áll titkosszolgálati adatok megosztására is az említett országokkal.
رئيس الأركان الإسرائيلي الجنرال غادي إيزنكوت (Forrás: aljazeera.net)
Eizenkot hangsúlyozta, hogy Izrael és Szaúd-Arábia között teljes összhang van, s nem is volt soha ellenséges viszony, valamint teljes az egyetértés a két ország között Irán ügyét illetően. A tábornok hozzátette, hogy a két ország célja egyértelműen ugynaz, mégpedig az iráni terjeszkedő politika megállítása a térségben.
Eizenkot egy új nemzetközi összefogás lehetőségét Donald Trump elnöksége által is támogatva látja, s hangsúlyozta, hogy szükség van egy átfogó stratégiai terv létrehozására Irán megállítására. Azt viszont tagadja, hogy Izrael bármilyen támadást is tervezne a libanoni Hezbollah ellen, s kifejezte hogy országa tiszteletben tartja a 11 éve a határ két oldalán uralkodó békét.
Forrás: eloben.hu

Hasonló hírek

Felakasztottak két halálraítéltet Japánban

Géza

Németországban is gondot okoz a bevándorlók integrálása

Géza

A spanyolországi választások legnagyobb győztese a bevándorlásellenes VOX lehet

Géza