Image default
Külföld

Izrael keményen fellép a civil lakosság védelmében

Az izraeli biztonsági kabinet rendkívüli ülése után a Knesszet megszavazta Benjamin Netanjahu intézkedési tervét az elharapódzó erőszak és merényletek megfékezése, valamint a polgári lakosság oltalmazása végett.

A rendőrök így lezárhatják a kelet-jeruzsálemi arab negyedeket. A terroristáknak minősített személyek házait ezentúl nemcsak lerombolják, de építési engedélyt sem adnak ki többet arra a telekre, a tulajdonukat elkobozzák, izraeli lakhatási engedélyüket pedig visszavonják.

Izrael keményen fellép a civil lakosság védelmében

Jóváhagyták a rendőri jelenlét növelését és a katonaság szükség szerinti bevetését.

Szerdán újabb intézkedésekről dönthet az izraeli kabinet.

Az amerikai külügyminiszter elmondta, hogy telefonon beszélt az izraeli miniszterelnökkel és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel, és sürgette, hogy a két vezető kövessen el mindent a kedélyek megnyugtatásáért. John Kerry azt is közölte, hamarosan a Közel-Keletre utazik, hogy közvetítsen a felek között.

Az erőszak a múlt hónapban újult ki Ciszjordániában. Azóta hét izraeli vesztette életét lövés, késelés vagy kődobálás következtében. Izraeli lőfegyverek legkevesebb 27 palesztin halálát okozták. Közülük tízet támadóként azonosítottak a hatóságok, a többiek a kőhajigálók és az izraeli biztonságiak közötti összecsapásokban haltak meg.

Forrás: euronews;

Hasonló hírek

73 évesen szült ikreket egy indiai nő

Géza

Kisiklott a kénsavat szállító tehervonat

info

Élő adásban menekült meg a halálból a riporter

info