Főoldal » Ivóvízminőség-javító fejlesztés a Nyírségben
Gazdaság

Ivóvízminőség-javító fejlesztés a Nyírségben

Forrás: MTI

Befejeződött a több mint 1,6 milliárd forint értékű ivóvízminőség-javító fejlesztés a nyírségi tájegységhez tartozó két Hajdú-Bihar megyei és tizenöt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen – közölte a Nyírségi Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás elnöke az MTI-vel.

Ivóvízminőség-javító fejlesztés a Nyírségben
Kiss Tibor elmondta, hogy a projekt csaknem hatvanezer ember egészséges ivóvízzel történő ellátását oldotta meg Bocskaikert és Téglás, illetve Baktalórántháza, Bátorliget, Bököny, Érpatak, Geszteréd, Kisléta, Laskod, Nyírbogát, Nyírjákó, Nyírkarász, Nyírkércs, Petneháza, Ramocsaháza, Terem és Újfehértó településen.

Az 1 milliárd 646,3 millió forint értékű beruházáshoz az érintett önkormányzatok 1 milliárd 262,3 millió forint, 76,67 százalék arányú pályázati támogatást nyertek el az Európai Uniótól. A fejlesztéshez szükséges 384 millió forint saját forrást ugyancsak pályázati támogatásként, a Belügyminisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium önerőalapjától kapták a helyhatóságok.

A beruházás során hat vízműtelep újult meg: Baktalórántházán, Bátorligeten, Geszteréden, Kislétán, Nyírbogáton és Terem községben. A legnagyobb ellátókörzettel rendelkező geszterédi vízmű épületét a korszerűsítés mellett bővítették is. Baktalórántházán pedig a kiszolgálóépület ajtóinak, ablakainak cseréje, illetve a tetőszigetelés történt meg. Az utóbbi két vízműnek, amelyek hét, illetve hat települést látnak el, a térségi vezetékrendszerét is korszerűsítették.

Felújítottak továbbá tizenöt kutat, illetve öt újat fúrtak, és három tározót létesítettek. Új ülepítőt építettek és meglévőket is rendbe tettek. A szűrő- és mentesítő technológiát, szerelvényeket szintén fejlesztették, újra cserélték. Bököny és Téglás között 8 kilométer hosszúságú új távvezetéket építettek.

A hálózatok rekonstrukciójával növelték a szolgáltatás biztonságát és hatékonyságát, valamint az Európai Unió által előírt mértékre csökkentették a vízben található arzén, ammónium, nitrit és mangán mutatóját.

 

 

Hasonló hírek

Megjelent a falusi csokra vonatkozó rendelet – videó

Géza

Emelkedett az üzemanyagok ára

Géza

15 ezer négyzetméteres borközpont születik Budafokon

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------