Hirmagazin.eu
Főoldal » Ivóvíz, szennyvíz, klímaberendezés: melyik a legveszélyesebb a koronavírus terjedése szempontjából?
Tudástár - minden érdekesség

Ivóvíz, szennyvíz, klímaberendezés: melyik a legveszélyesebb a koronavírus terjedése szempontjából?

Több érdekes kérdés is felmerült ma az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Például, terjedhet-e e ivóvízzel a koronavírus? És szennyvízzel? Veszélyes-e a klímaberendezés a koronavírus terjedése szempontjából?

A válaszok:

Ivóvíz:

Ahhoz, hogy a koronavírus hosszú ideig életben maradjon, megfelelő élettér kell a számára. Élő sejtek kellenek, vagyis tulajdonképpen egy gazdaszervezet. A szervezeten kívül rövid ideig életképes a vírus, arról nincsenek adatok, hogy vízzel terjedne, de ha mégis bekerülne a vízhálózatba, ott rendkívül felhígulna és nem is lenne megfelelő élettere, vagyis a végső válasz, amit ma Müller Cecília országos tisztifőorvos adott: az ivóvíz biztonságos.

Szennyvíz:

Más a helyzet azonban a szennyvízzel. Ez egy amúgy is veszélyes, mindenféle fertőző anyagokkal tele közeg. Szennyvízből már mutattak ki koronavírust, az ausztrálok például egész rendszert terveznek rá: a vírus egyes géntöredékeit mutatták ki kezeletlen szennyvízben, és úgy vélik, egy már létező helyi rendszer segítségével így felderíthetik, mennyi beteg is él valójában egy-egy földrajzi területen.

Ma Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta azt is, hogy Magyarországon is mutattak már ki szennyvízből koronavírust, mégpedig a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai. Ez valóban alkalmas lehet a fertőzés terjedésének vizsgálatára.

Arra azonban felhívta a figyelmet, hogy azok esetében,akik szennyvízkezeléssel foglalkoznak, nagyon fontos az egyéni védőeszközök használata!!!

Klímaberendezés:

Nem kizárt, de nem jellemző az új koronavírus esetében, hogy a fertőzés klímaberendezések útján terjedjen. Ám ott, ahol súlyos állapotú koronavírusos betegeket kezelnek, például a kórházakban, nem javasolt a légkondicionáló használata. Autóban, lakásokban működő légkondicionáló berendezések esetében az országos tisztifőorvos szerint – ha a karbantartások a szezon előtt megfelelően el vannak végezve – nem nagyobb a fertőzés kockázata ezek használata mellett, mint anélkül.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

10 érdekes tény a Honfoglalásról: az ősi magyarok múltja

Géza

Alakzatba repülő azonosítatlan tárgyakat rögzített az űrállomás kamerája – VIDEÓ

Mazsi

Sokkoló összeesküvés-elmélet: eltitkolt háború zajlik a földközi űrben?

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!