Image default
Média és szórakozás

Itthon is mozikba kerül a vitatott Oscar-esélyes film (Olvasd el és nézd meg!)

A múlt héten debütált “A víz érintése” című 13 Oscar-díjra jelölt film a magyar mozikban, és akad még egy Meryl Streep és Tom Hanks főszereplésével készült oknyomozó újságírós alkotás valamint egy vígjáték.

Guillermo Del Toro új filmje 13 Oscar-jelölést kapott, ezzel egyértelműen az idei mezőny éllovasa. A víz érintése már eddig is tarolt: a Velencei Filmfesztiválon debütált alkotás rögtön elhozta az Arany Oroszlánt, majd sorra nyerte az amerikai elismeréseket.

A történet a hidegháború idején mesél egy néma takarítónő és egy titkos laboratóriumban őrzött vízi lény között kibontakozó szerelemről.

A víz érintésétől azonban most leginkább a plágium-vád miatt hangos az amerikai sajtó. Egy Pulitzer-díjas szerző ugyanis azzal vádolja a rendezőt s a forgatókönyvírókat, hogy az ő néhány éve bemutatott darabjának története alapvető elemeiben egyezik a film sztorijával. Guillermo del Toro szerint alaptalanok ezek a vádak.

Steven Spielberg új filmje, A Pentagon titkai egy ’70-es évekbeli valós történetet dolgoz fel, amikor egy csalódott elemző eljuttatta a sajtóhoz az amerikai kormány vietnámi háborúról szóló titkos jelentéseit. A dilemma lényege, hogy – még ha törvénybe ütközik is – megismertessék-e az emberekkel a feljegyzések tartalmát – vállalva akár a börtönt is, vagy jobb, ha elhallgatják a birtokukba jutott információkat.

Bár az alkotás számos díjat nyert, a kritikák többsége szerint Spielberg nem tudott újat mutatni az újságíró-filmes zsánereken túl, viszont a két főszereplő – Meryl Streep és Tom Hanks alakítása mindenkinek meggyőző volt.

A múlt héten debütált még az Éjszakai játék című amerikai mozi, amelyben egy látszólag mókának induló detektíves játék fordul élesbe.

A kritikák szerint a Förtelmes főnökök forgatókönyvét jegyző – ezúttal rendezőként dolgozó – Jonathan Goldsteinnek és John Francis Daley-nek sikerült egy jó ritmusú szórakoztató, ám korántsem hibátlan filmet készítenie.

Forrás: infostart.hu

 

Hasonló hírek

Jön a Neveletlen Hercegnő 3, ráadásul az eredeti színészekkel?

Mazsi

Spielberg kiosztotta a hollywoodi filmakadémiát

info

Teljesen meztelenre vetkőzik a riporternő! + Videó!

info