Főoldal » Itt kattognak MÁTÓL a szupertraffik
Belföldi hírek

Itt kattognak MÁTÓL a szupertraffik

forrás: hirado.hu/MTI

Kedd reggel 8 órától üzemszerűen működnek az új telepítésű traffipaxok. A Véda közúti intelligens kamerák sebességmérésre, forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére is alkalmasak. A rendszer az ország 134 útszakaszán 160 mobil sebességmérőt és 365 rögzített komplex közlekedés-ellenőrző pontot foglal magában. Az új traffipaxok pontos helyét a rendőrség honlapján is közzétették.

Az új kamerák a sebességmérés mellett – a többi között – forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak.

Figyeli például, ha valaki megszegi a behajtási tilalmat, átlépi a záróvonalat, de dokumentálja azt is, ha valaki nem köti be a biztonsági övet vagy szabálytalanul a buszsávot használja.

A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon. Ide kattintva olvashatja a helyszínek listáját, és íme a térkép:

Itt kattognak MÁTÓL a szupertraffik
kép: police.hu

 

Az Európai Unió célul tűzte ki, hogy a közúti közlekedési balesetek halálos áldozatainak száma – 2010-hez képest – 2020-ig csökkenjen a felére, 2050-ig pedig a nullához közelítsen. Magyarország közlekedéspolitikai programja harmonizál az uniós célokkal.

A Belügyminisztérium, az ORFK és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala konzorciumában megvalósuló projekt keretében felszerelt új traffipaxok pontos helyét a rendőrség honlapján térképes és táblázatos bontásban is közzétették.

Szupertraffipaxok az autópályák fővárosi szakaszain

Budapesten hat új traffipaxot helyeztek el: kettőt-kettőt az M3-as és az M5-ös autópályánál, valamint az M1-es és M7-es autópálya közös szakaszánál.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Veszprém megye tíz, Zala kilenc, Fejér, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye nyolc-nyolc új kamerát kapott.

Baranya és Bács-Kiskun megyében hét-hét, Békés, Csongrád, Heves, Somogy, Komárom-Esztergom, Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hat-hat, Győr-Moson-Sopron, Vas és Nógrád megyében öt-öt új szupertraffipaxot szereltek fel. Pest megyében négy új kamera van.

A listából kiderül, hogy a Szabolcs megyei berendezések közül csaknem az összes, vagyis a hatból öt Nyíregyházán van, míg egy Mátészalkán található, Miskolcon és Szegeden négy-négy, Debrecenben három helyen vannak ilyen intelligens kamerák.

 

Hasonló hírek

Kisebb tűz volt a győri kórházban

info

Lázár: bárhogy döntenek a britek, hatása lesz az unió jövőjére

Edit

Két nagy sztárszinészre (akik belopták magukat a szívünke) emlékezünk e rövid kisfilm-összeállítással! Ezzel kívánunk nyugodalmas jó éjszakát! Hirmagazin.eu

Géza