Hirmagazin.eu
Főoldal » Itt az őszi nagy séták ideje: fedezzük fel együtt a fővárosunk történelmét!
Életmód hírek

Itt az őszi nagy séták ideje: fedezzük fel együtt a fővárosunk történelmét!

A fővárosiaknak helyben van, azonban vidékről is megéri feljönni, még ha csak ennyit is láthatunk belőle, mint amit mi most bemutatunk..

Ha végre eláll az eső, megérkezik az őszi nagy séták ideje, és ha erre adjuk a fejünket, miért ne tanulnánk közben érdekességeket a főváros történelméről?

A lehetőségek szinte korlátlanok, minden korszakra vonatkozóan találhatunk immár olyan tematikus sétákat, ahol a téma szakértői mesélik el, hogyan éltek az akkori kor emberei, milyen volt a politikai-közéleti légkör, és milyen hasonlóságokat fedezhetünk fel a legújabb kor mindennapjaival. A Vasárnapi Blikk most öt sétát ajánl, ahol szórakozva tanulhatunk.

A századelő Budapestje

Három történész tartja ezt a sétát, amely a gyakorta titkokba burkolódzó szabadkőművességnek és a századelő Budapestjének az összefonódásairól mesél el sok mindent. A páholyok történelme évszázadok óta foglalkoztatja az emberiséget, a séta vezetői megpróbálnak rendet tenni az őskáoszban. Megtudhatjuk, valóban a szabadkőművesek befolyása alatt állt-e Ady Endre, valamint hogyan alapított közkönyvtárat Szabó Ervin.

Részvételi díj: 4290 Ft

Bővebb információ: www.hosszulepes.org

A századelő Budapestje /Fotó: hosszulepes.orgA századelő Budapestje /Fotó: hosszulepes.org

Metrók titkai

Legújabb kori történelmünk jelentős építménye a metróhálózat, amely néhány esztendeje bővült a negyedik vonallal. Ezen a tematikus sétán a vonalak tervezéséről, építésének fordulatos történeteiről hallhatunk egy lélegzetelállító összegzést, a program során százéves metrókocsiban és föld alatti helyeken is járhatunk.

Részvételi díj: 3890 Ft

Bővebb információ: www.hosszulepes.org

Metrók titkaiMetrók titkai

Mágnások

A mindenki által jól ismert Nemzeti Múzeum 1847-re készült el, ezután indult a Palotanegyed kiépülése is. A korabeli mondás szerint egy mágnásnak nem lehetett Bécsben palotája anélkül, hogy Pesten ne lett volna – a kor leggazdagabbjai pedig rohamtempóban igyekeztek eleget tenni ennek a kimondott elvárásnak. A sétán megismerhetjük életüket, a cselédek mindennapjait is, a kiegyezés korán át egészen a századfordulóig.

(A legfrissebb hírek itt)

Részvételi díj: 1000–3400 Ft

Bővebb információ: www.greetingsfrombudapest.hu

A szabadság ritmusa

Ez a séta kimondottan a budapesti Amerikai Nagykövetség felkérésére készült. Nekünk, magyaroknak nem kell bemutatni a hidegháború és a rendszerváltás közötti időszakot, de már csak az idősebbek tudják, mi kellett, hogy az ember beléphessen az Ifiparkba, hogyan segítette a rock and roll királya, Elvis Presley az 56-os forradalom ügyét, és mi szólt a budapesti bulikban a kommunista éra alatt?

A séta ingyenes, de regisztrálni kell rá.

Bővebb információ: www.imaginebp.hu

A szabadság ritmusa /Fotó: ImagineBpA szabadság ritmusa /Fotó: ImagineBp

Számolós Budapest

A város gazdag történetét a legtöbben jól ismerjük, ezen a sétán azonban a matematika és az adatok szerelmesei érezhetik a legjobban magukat. Számos olyan történelmi és építészeti adat van, amelyek összefüggnek egymással, és az ember nem is gondolná, micsoda remek szórakozás számolva végigsétálni a városon. Legkeskenyebb, legmagasabb, legnagyobb – minden a főváros számairól.

Részvételi díj: 3400–4100 Ft

Bővebb információ: www.imaginebp.hu

Számolós Budapest /Fotó: ImagineBpSzámolós Budapest /Fotó: ImagineBp

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Így lehet felismerni a romlott halat

Edit

Névnapok január 26.

info

Milyen a gyermeked a születési hónapja szerint?

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------